Reklama

Reklama

Příběhy z podzemí

(TV film)
  • Německo Abenteuer Erde: Alarm im Garten - Neues von Maulwurf & Co. (více)

Obsahy(1)

Existuje mnoho zvířat, která jsou na naší zahradě jako doma. Některá z nich máme hodně rádi, o jiných si myslíme, že by měla zmizet, co nejrychleji to půjde, například krtek. Proslulé krtince, které jsou vstupem do suterénního bytu, komplet vybaveného ložnicí, spižírnou a zdánlivě nekonečně dlouhými chodbami, se k velké nelibosti zahrádkářů rychle stávají dominantou pečlivě opečovávaného trávníku. A právě tento, zřejmě nejméně oblíbený zvířecí obyvatel zahrady, se stal hlavním hrdinou přírodovědného filmu Příběhy z podzemí. Díky působivým nad- i podzemním záběrům si prohlédneme zvíře, o kterém si každý z nás myslí, že ho dobře zná, ale které jen málokdo z nás skutečně někdy viděl. (TV Prima)

(více)

Recenze (4)

evangelik 

všechny recenze uživatele

Krtek, tento "oblíbenec" všech zahrádkářů... Slepý, nevydrží bez jídla víc, než 24 hodin, uzvedne dvacetinásobek svojí váhy (cihlu)... ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Velmi zdařile natočený dokument plný informací a zajímavých záběrů nejen z podzemí, který divákovi během jednoho roku představí život krtka, ledňáčka i ježka na zahradě i mimo ni. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

O krtcích jsem vůbec nic nevěděl. Třeba ani to, že liška a krtek jsou rovnocennými protivníky. Krtek ví, kde je liška a liška svého skvotera slyší hrabat. Na zahrádce i jinde mi krtci nijak nevadí a je dobře, že jsou chránění.  Shlédl jsem o vánocích na televizi Prima Zoom. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Krtek. Ač v zahradách nevítán, v přírodě své místo má. Za den dokáže vyhrabat až 20 metrů chodeb, sežrat 12 žížal (nebo jejich ekvivalentů), bez jídla vydrží maximálně 24 hodin, mladé má jednou do roka a je zdatný plavec, proto dokáže osídlit i ostrovy. Dokument také ukáže nelítostný zápas krtků. A neperou se jen samci, nýbrž i samice nebo samci se samicemi. Z hmyzožravců, co mají také rádi i žížaly, se dále představí ježek s mladými a rejsec vodní, který musí za den spořádat tolik potravy, jako sám váží. Zajímavý je jeho lov pod ledem. Prostor dostanou také užovky obojkové a jejich omladina, hraboš polní či vlaštovky. A jistě zajímavý je ledňáček. Jeho spotřeba ryb je tak veliká, že jsem si chvílemi říkal, jak často je do zahradního jezírka doplňují.... ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama