Reklama

Reklama

Pobřeží slonoviny, africká mozaika

(TV film)
  • Francie Côte d'Ivoire, la mosaïque Africaine (více)
Francie, 2018, 52 min

Režie:

Eric Bacos

Obsahy(1)

Země na křižovatce západní Afriky plná pulzujícího života... Pobřeží slonoviny je velká země, která znovu ožívá po mnoha prožitých zmatcích a převratech. Poloha na západě Afriky a více než 60 místních kmenů nabízí směsici různých kultur, které se vzájemně prolínají a vytváří pestrou paletu zvyků, tradic, kulinářských umění, hudby, tance a jazyků. Bývalá francouzská kolonie nabízí působivé pobřeží lemované množstvím lagun, suché oblasti na severu, zajímavá města a především rozmanitou přírodu. Atraktivní název země nás osloví k jejímu prozkoumání a my výzvu přijímáme. Tato země je totiž krásná, úžasná a plná dobrodružství, které stále čeká na své objevení. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Měl jsem za to, že je to na Afriku vcelku bohatá země, ale mýlil jsem se. Je to další chudá africká země. Vůbec se mi ten život tam nelíbí. Chudé vesnice, chudí lidé, žádný průmysl, živí se jen sběrem kakaových bobů, kešu a dalšího exotického ovoce. Ani ta příroda se mi nelíbila. Památky téměř žádné, snad jen pár kostelů, ve kterých mě nejvíce zaujala křesťanská mše. Mě přišlo, že si z té mše udělali koncert. [2. hodnocení, 1. komentář, -%] ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Zaměřeno spíš na kulturu (antropologii) než na přírodu. Krátká návštěva mininárodního parku. V Africe každý rok přibude 80 milionů dětí, takže tyhle dokumenty z Afriky jsou si podobné jak vejce vejci - všude mraky dětí a zdevastované životní prostředí doprovázené suchem. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Řemesla,příroda,rituály,tradice, klasika...věděli jste že kešu jsou jablíčka a nepražené jsou jedovaté ? :-) ()

Reklama

Reklama