Reklama

Reklama

Lord of the Dance

(divadelní záznam)
  • Irsko Lord of the Dance
Hudební / Dokumentární
Irsko, 1997, 90 min

Obsahy(1)

Tanečník Michael Flatley ve strhující keltské taneční hudební show, která volně vypráví irskou lidovou legendu v novém oslnivém stylu. Nechte se unést do dob, kdy se čas zastavil. Kdy ožívají starověké legendy a temné síly. Akt 1: Pláč Keltů, Bohyně Eryn, Keltský sen, Válečníci, Cikáni, Ohnivé housle, Vypuknutí, Bojovníci, Bohyně Eryn. Akt 2: Nebezpečná hra, Peklo, Vášnivé noci, Žalozpěv, Siamsa, Mihla se světlem, Ukradený polibek, Noční můra, Souboj, Vítězství, Irsko. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (73)

Darth Vader 

všechny recenze uživatele

Nádherný zážitek u kterého se musí rozplinout každý, když ne kvůli tanečním kreacím a nádherné choreografii či nádherné hudbě Ronana Hardimana, tak rozhodně ho musí dostat nádherné tanečnice. (zejména pánské publikum, mě dokonale omámila Gillian Norris v roli svůdné cikánky. Fascinující podívaná a to nejen pro milovníky tance! 95% (5% strhávám za tu nevkusnou náušnici na uchu Michaela Flatleyho:)) ()

Jarosh66 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nebyl extrémní fanda, ale něco mě na tomhle vždycky fascinovalo..Inu já, jako student, jsem se rozhodl, že na to půjdu live, když to bylo v městě, kde studuji a navíc kousek...Pořád jsem si lámal hlavu, abych nelitoval té tisícikoruny, co jsem dal za lístek...Ale už po prvním tanci, mi bylo jasné, že litovat toho nikdy nebudu. Bylo to něco neskutečného, a přeji a doporučuji každému, byť to třeba není úplně váš šálek čaje, aby si na to zašel, když bude možnost, protože to je něco užasného, krásného a ....nemám slov. ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Michael Flatley patří mezi mé oblíbence! Stejně tak i irská - keltská hudba a písně. Tohle vystoupení z roku 1997 jsem měla možnost poprvé shlédnout na VHS a pak jsem si pořídila DVD - uchvátilo mě svým dějem, samozřejmě hudbou - písněmi, houslovým vystoupením dvou houslistek, atmosférou, choreografií, vytvořenými kulisami - dekoracemi. Je to nádherné vystoupení lidí, jejichž životem je tanec - step. Ráda si toto DVD občas pustím pro náladu :-) hlavně když jsem doma sama, tak si to užívám a tančím bosá po podlaze ;-)) ()

jiriks 

všechny recenze uživatele

nemohu jinak než 5 stars! Letos jsem byl navštívit jejich představení v Ostravě a moc mě nadchlo. I když už MF se souborem netancuje, to mu neubralo na lesku, profesionalitě, skvělému tanci ovládanému nejlepší hudbou, která existuje...nechal jsem se unést, ale v tomhle případě to jinak nejde;) Určitě navštívím i další představení, celou dobu jsem měl husí kůži a běhal mi mráz po zádech;) ()

Turiec 

všechny recenze uživatele

Skvelé tanečno-hudobné vystúpenie, v ktorom je skĺbený balet s prvkami folklóru a nielen toho írskeho. Vo výbornej choreografii sa striedajú tanečné čísla s hudobnými. Kto má rád írsku hudbu, určite si príde na svoje. Výborní sólisti, tanečníci a svetelná šou sa však pravdepodobne zapáčia aj divákom, ktorí neholdujú baletu, stepu, či tancu vo všeobecnosti. Doteraz som si nevedel predstaviť chlapský súboj vyjadrený tancom. Až kým som neuvidel duel v podaní Michaela Flatleya. Škoda, že len na TV obrazovke. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama