Reklama

Reklama

Krajinou vína

(seriál)
Česko, (2019–2022), 8 h 45 min (Minutáž: 26–27 min)

Série(2) / Epizody(20)

Obsahy(1)

Vinařský cestopis s Václavem Žmolíkem. Objevuje nejen vůně a chutě vín typických pro Moravu a Čechy, ale i kouzelná místa v krajině, kde se jednotlivým odrůdám nejvíce daří. Diváci se pomocí televizní kamery seznámí nejen s odrůdami starými – jako je Ryzlink rýnský, či Rulandské modré – ale především s víny, která byla našimi vinaři vyšlechtěna. Pálava, Muškát moravský, André či Cabernet Moravia si již vydobyly svoje místo v pomyslné síni slávy tuzemských odrůd. Na diváky čekají památky, nádherná příroda a setkání s vinaři i jinými znalci regionů. „Byť každý z nás má chuť trochu jinou, musím říct, že na natáčení jsme potkávali samé úžasné vzorky: ať už se víno urodilo na Moravě, nebo v Čechách. Máme se u nás čím pochlubit a stále máme co objevovat. A hlavně je skvělé za vínem vyrazit přímo, nespoléhat se jen regály supermarketů, ale mluvit s vinaři a vnímat víno skrze krajinu, kde vzniká. Během přípravy celého cyklu jsme nachodili mnohem víc kilometrů, než vypili vzorků vína – ale všechny ty výlety byly úchvatné,“ říká průvodce pořadu Václav Žmolík. (Česká televize)

(více)

Zajímavosti (2)

  • V sedmé epizodě pořadu s názvem Rulandské bílé v minutáži 19:44 se vypravěč přeřekne a místo jména Josef Pavelčík řekne „Josef Pavelčák“, to stejné se pak opakuje i v čase 20:58. (asdfasdf)
  • V sedmé epizodě pořadu s názvem Rulandské bílé není v čase 19:21 zobrazena rozhledna Hraběcí (Vlčnov), nýbrž se jedná o rozhlednu Kraví hora u Bořetic, což je asi 56 km vzdušnou čarou od Vlčnova. Stejně to je i v čase 19:32. (asdfasdf)

Reklama

Reklama