Reklama

Reklama

Mačikado mazoku

(seriál)
  • Japonsko Machikado Mazoku (více)
Trailer

Série(2) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Yuuko Yoshida si dlouho žila bezstarostným životem v malém bytě se svou mámou a mladší sestrou. Jednoho večera však měla velmi zvláštní sen, ve kterém k ní promlouvala Lilith, mladá démoní dívka, která je jejím vzdáleným předkem. Druhý den ráno se Yuuko probudila se zakroucenými rohy na hlavě a se špičatým ocáskem, které se staly pevnou součástí jejího dívčího těla. Matka Yuuko potvrdila, že jsou opravdu potomky prastarého klanu démonů, který již po celá staletí trpí kletbou chudoby, kterou na ně uvrhl klan světla. Jedinou možností, jak tuto kletbu zlomit, je porazit nějakou kněžku klanu světla a magickou dívku a její krev obětovat prastarému rodinnému totemu, který do této doby sloužil jen jako zarážka do dveří. No a je to právě Yuuko, která má být tou vyvolenou postavit se magickým dívkám v boji!
Ještě ten den se Yuuko potká s Momo Chiyodou, magickou dívkou, která jí zachrání život a daruje jí i něco k jídlu, protože pozná, že má Yuuko hlad. Tohle není zrovna ideální začátek vztahu s nepřítelem! Ovšem Yuuko se nehodlá nechat zlomit a hned druhý den, kdy na dívku znovu narazí, protože náhodou chodí do vedlejší třídy, ji vyzve na souboj. Ten však končí pro Yuuko drtivou porážkou. Navíc jí Momo dá i nějaké ty rady ohledně boje a opět nabídne něco k jídlu...
Tím začíná velmi zvláštní a bláznivý příběh o dvou dívkách, které by logicky měly stát proti sobě, ovšem obě postupně zjišťují, že k úspěchu svého poslání budou potřebovat pomoc jedna od druhé... (Jeoffrey)

(více)

Recenze uživatele Jeoffrey k tomuto seriálu (2)

Season 1 (2019) (S01) 

Za mě osobně nesympatičtější (nerovná se nejlepší) počin této anime sezóny! Ale je pravda, že tahle láska se rodila poměrně pozvolna a nějakou dobu trvalo, než jsem Šamiko a spol. přišel úplně na chuť. Hodně rychle se tu mluví, takže jsem se musel velmi soustředit, abych stíhal, některé vtípky jsou trošku dětinské, občas se opakují... Ale čím víc jsem se díval, tím lepší dojem jsem z toho všeho měl, tím víc se mi postavy dostávaly pod kůži, tím vtipnější mi to přišlo. Zkrátka zraje to pomalu, jako dobré víno a (nejen) poslední díl mě zanechal s blaženým hřejivým i lehce pobaveným úsměvem jako taková sladká tečka na závěr. Musím pochválit originalitu postav, zajímavý přístup k mahou shoujo tématice - zkrátka ten výsledný pocit z toho všeho je velice příjemný. Milých i roztomilých 7,6/10 ()

2-čóme (2022) (S02) 

Druhá sezóna Mačikado mazoku je pořád stejně ukecaná, vtipná, milá a nápaditá jako ta první. Mám prostě strašně rád energii celého tohoto seriálu, a také jak sympaticky pitomě tu všechno funguje, nebo spíš to, jak originálně se tu hraje s celým mahó šódžo subžánrem jak v rámci příběhu, tak i v rámci vztahů a dynamiky mezi postavami. Druhá sezóna je navíc ještě lepší než ta první, protože se tu začínají řešit i nějaké ty vážnější problémy hrdinek a otázky z řady první a jelikož to seriál dělá svým specifickým mile bláznivým způsobem, tak jsou tu najednou další silné, příjemné, zajímavé nebo dojemné momenty (Šamiko back story, Ugallu…), které tomu všemu přidávají další šťávu a samotnému příběhu i trochu té hloubky (jsou tu chvíle, kdy o něco jde). Jediné, co mě moc nechytlo, byly dvě nové postavy (Lico a tapír), které potkala hrdinka při hledání brigády, ale i když mě tolik neoslovily, stejně měly v rámci celé série smysl a scénář je dokázal hned několikrát šikovně využít. Animace i hudba se mi taky pořád líbí. Takže – "Nevzdávej to Šamiko! Jestli udržíš tenhle trend, tak v příští sezóně máš výhru jistou…". 8,3/10 ()

Reklama

Reklama