Reklama

Reklama

Ad Revidendum

(festivalový název) (studentský film)
  • Slovensko Ad Revidendum

Obsahy(1)

Šikana na škole je poměrně častý jev, který se nedaří z českých, potažmo slovenských škol odstranit. Mnozí si ovšem neuvědomují, že i šikanované dítě se může jednou odhodlat k obraně. Režisér Matúš Ryšan přináší autentický „záznam“ podobného aktu ze zoufalství. (Letní filmová škola)

Recenze (2)

honajz 

všechny recenze uživatele

Velice špatně natočené. Máme uvěřit, že jde skoro o found footage záběry (podle toho se kamera pořád klepe a kymácí) z jednoho dne ve škole, kde podle oblečení spořádané holce rozjívení spolužáci (snad všichni) dělají dusno - házejí jí na hlavu nafukovací balon (ve škole, fakt?), zkoušejí se jí s kamerou podívat pod sukni, a dokonce jí hodí bílé (nevinné, chápete?, symbolika!) růže na zem. Není divu, že takto těžce zkoušená dívka vezme nůžky a bodne. A protože je to katolická škola, jde se hned pomodlit a klečí přitom na hřebících... A pak zjistíme, že ve třídě není sama... Nechci tady převyprávět celý děj, jen by ze mne autor nesměl dělat blbce. V závěru evidentně už nevěděl, jak to zakončit (přitom stačilo, aby sanitka měla nehodu - rychlá karma osudu zaručena), takže zde máme závěrečný, skoro nekonečný záběr, abychom my diváci měli kdy přemýšlet, zda šikana z hodných holek netvoří vraždící monstra jak na běžícím pásu. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo příšerné. Hrozná kamera, která má působit realisticky, ale nefunguje. Co mi to ve finále chtělo říct vlastně taky nevím - že i šikanovaní můžou být svině? Celý ten příběh se tak divně vyvíjí, že fakt nevím - nejprve tady máme holku (na církevní škole, abychom si mohli rejpnout do křesťanství, to je dneska in), kterou šikanují a posmívají se jí, hází po ní míčem, až už to jednou nevydrží a jednoho študáka bodne nůžkami do břicha. Pak si rozhází špendlíky na zem, klekne si na ně a modlí se. A abych moc nespoileroval, pak se zachová jako totální svině. A závěr je nijaký. Celý ten film je tak strašně špatný, že jsem se musel dost přemáhat, abych mu nakonec slabou hvězdičku udělil. 1* ()

Reklama

Galerie (3)

Reklama

Reklama