Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Již samotný název filmu dává tušit, o co v našem příběhu půjde především. Mladý příslušník řeckého námořnictva Petros (Dimitris Liakopoulos) poprvé od nástupu do služby vyráží na opušťák. Těch čtyřicet dní v přijímači na moři bylo sakra dlouhých a tvrdých, a hlavně po celou tu dobu neviděl ženskou. S kámošem Zahosem proto naplánují tu nejspanilejší jízdu, aby mohli pořádně zaskórovat. Jenomže na balení holek je potřeba auto. Petros se proto malým trajektem vydává pro dědečkova „Brouka“ na ostrov, kde jako kluk trávil každé prázdniny. Dědeček už sice dva roky nežije, ale hodná teta mu ochotně poskytne jeho starý pokoj vyzdobený klukovskými plakáty. Nic se tu nezměnilo, což se ovšem nedá říct o ostrově. Toho jara na něm totiž podezřele chybí muži...

Košilatou kykládskou komedii natočil řecký režisér Giorgos Panousopoulos, jenž však zanechal ve světové kinematografii větší stopu jako kameraman. Film byl natáčen na největším z kykládských ostrovů Naxu a zajímavostí je, že hlavního hrdinu na ostrov dovezla loď Express Skopelitis pověstná tím, že pluje za každého počasí. (dopitak)

(více)

Recenze (2)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Express Skopelitis a moje vzpomínka na léto 2019, kdy jsme s ní pluli ze Santorini na Amorgos a pak ještě dále na Naxos. Jestli máte rádi hubaté nestydaté bavorské komedie, tak si jen vyměňte krávy za osly a traktory za čtykolky, a dostanete se do místa kde děvčata nenosí kalhotky, ochotně cizincům podrží a běda, jak ten chlap nemůže! Hodnotit moc nejde, protože ta prvoplánová erotika je místy až úplně blbá, o což v podobně směřovaných příbězích často jde. Moc se s tím nepárat a hned na věc. Z odhalených děv bych zmínil především Marthu Akasoglou, která tu nejenom vaří skvělou marmeládu. ()

Reklama

Reklama