Reklama

Reklama

Balónek

Trailer
Čína, 2019, 102 min (Alternativní 99 min)

Režie:

Pema Tseden

Scénář:

Pema Tseden

Kamera:

Songye Lu

Hrají:

Jinpa, Sonam Wangmo
(další profese)

Když dvě z jejích tří dětí zničí několik kondomů, které má doma k dispozici, protože si je spletly s balónky, stojí Drolkar před velkým dilematem. Píší se 80. léta 20. století a Čína právě zavedla politiku jednoho dítěte, která má kontrolovat velikost rodiny. Drolkar má již tři děti a další si nemůže dovolit. Její manžel Dargye se však nenechá tak snadno odradit. Sex, víra a politika se střetávají ve filmu tibetského režiséra Pemy Tsedena, který umně kombinuje vážná témata s humorem. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

děj odněkud ze zapadákova,kde přežívají konvence.Kdy se vedoucí úloha muže v rodině dědí z pokolení na pokolení.Náboženské tradice.Asi klíčové je ,že se děda po smrti měl vrátit na Zemi v čerstvě narozeném dítěti......Reinkarnace.Poklidný život rodiny rozvíří sestra jeptiška.Ti malí kluci byli jak utržení ze řetězu. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

První polovina je spíše dokumentárním pohledem do těžkého života rodiny farmáře. Ozvláštní ji především návštěva Shangchu, jinak žijící v klášteře, na čemž má očividně podíl v současnou dobu učitel Tagbum. Jejich opětovné setkání a pátrání v minulosti je velmi zajímavé, jenže tak nějak vyšumí, život jde dál. Ale už u nich jsou znát společenské zvyklosti a samozřejmě důležitá součást víry v životě rodiny. Ta se naplno projeví po smrti dědečka a opětovném otěhotnění Drolkar, jenž má v tomto případě rozum. Komediální prvky mi tak úplně nesedly, tady naštěstí ustupují dramatu, což je na síle příběhu znát. Film však neopustí svoji až meditativní atmosféru a vlastně i dávku jakési "pozitivity", což je vzhledem k tomu co se tam děje lehce zvláštní, ovšem ten pocit jsem měl. Problémy se rozplynou ve víře. 65% ()

Reklama

sochoking 

všechny recenze uživatele

Film sleduje rodinu sedliaka, ktorá sa konfrontuje s ortodoxnými náboženskými zvykmi a existenčnými problémami. Film a dej je zasadený do pustých trávnantých plání, kde daleko od civilizácie žije táto rodina, ktorá sa živí chovom a predajom oviec. Parádna kamera a mystická atmoška. Ja takéto filmy mám rád. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

recenze: https://dennisschwartzreviews.com/balloon/ https://windowsonworlds.com/2019/11/25/balloon-%e6%b0%94%e7%90%83-%e0%bd%91%e0%bd%96%e0%bd%b4%e0%bd%82%e0%bd%a6%e0%bc%8b%e0%bd%a3%e0%be%92%e0%bd%84%e0%bc%8b-pema-tseden-2019/   Vytříbené obrazy krajiny kontrastují s obyčejným životem pastevců přepravijících se na motorkách. /Ty balóny jsou nafouklé prezervativvy, s nimiž si děti hrají. Teprve na konci se objeví opravdové (červené) balónky nafouklé plynem, které se mohou vznést k nebi/... ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama