Reklama

Reklama

V Billově mozku: dekódování Billa Gatese

(seriál)
  • USA Inside Bill's Brain: Decoding Bill Gates
Trailer

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Zveme vás na výpravu do mozku Billa Gatese. Známý miliardář se rozpovídá o svých vzorech a smělých cílech, kterých se pořád snaží dosáhnout. (Netflix)

Recenze uživatele KuceraJohny k tomuto seriálu (4)

V Billově mozku: dekódování Billa Gatese (2019) 

Zprvu jsem čekal něco jiného a byl jsem zklamaný, jelikož jsem čekal životopisný dokument o Billovi a celkově odkrytí jeho osobnosti. Lehké nakouknutí se mi dočkalo a nakonec to bylo skutečně inspirativní. Začal jsem Billa více vnímat jako filantropa a zároveň se dozvěděl něco více o problémech v naší společnosti. Jak jsem již psal přesto, že mi to zprvu vůbec nesplnilo očekávání, tak nakonec z toho vzniklo krátké inspirativní dílo, u kterého mě hlavně mrzelo, že má pouhé tři epizody. ()

Epizoda 1 (2019) (E01) 

Poměrně zajímavý pohled na Billa Gatese, lehce nás to nechá proniknout kým je, ale vše upozaďuje jeho snažení o záchod v Africe. Neříkám, že je to špatně akorát jsem čekal, že v minisérie o něm budeme řešit spíš to jak přemýšlí, jeho minulost, celkově jeho náturu a ne to jak se snažil pomoc vykálet se Afričanům. ()

Epizoda 2 (2019) (E02) 

Díky tomu, že jsem už věděl co čekat, že se nejedná hlavně o Billův život, ale o tom jak se snaží zachránit svět. Tak se mi lépe koukalo a ze tří hvězdiček to stouplo na suverénní čtyři. Tentokrát se řeší obrna, a opět tu máme jeden obrovský globální problém, jenž chce Bill vyřešit. Avšak oproti první epizodě se mi zdá, že více prostoru dostal i jeho život samotný. Druhá epizoda je ještě zajímavější pohled na Gatese, hlavně díky tomu, že už nečekáte životopisný dokument. ()

Epizoda 3 (2019) (E03) 

Poslední epizoda nijak nevybočuje a nese se na čtyřhvězdičkové vlně společně s epizodou dvě. Opět je tu pohled spíše na problém, jenž se snaží Bill vyřešit a tentokrát to bylo asi nejzajímavější. Každý problém v každé epizodě je hrozný a nikdy bych je nesrovnával, co však srovnávat mohu je jak se je snaží Gates vyřešit. A zde mě to uchvátilo. Je neuvěřitelné co lidé jako je Bill a spol. dokáží vytvořit. Opravdu zajímavá epizoda a Bill Gates zde byl aspoň opět trochu odkryt. ()

Reklama

Reklama