foto

Bill Gates

  • nar. 28.10.1955 (62 let)
    Seattle, Washington, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

"Úspěch je špatný učitel. Kvůli němu si chytří lidé myslí, že nemohou prohrát."

Spoluzakladatel Microsoftu a jeden z nejbohatších lidí na světě Bill Gates svým celým jménem William Henry Gates III se narodil 28. října 1955 v Seattlu.

Jeho otec William H. Gates Sr. je firemním právníkem a matka Mary Maxwell Gates byla učitelkou a členkou správních rad v několika bankách, zemřela v roce 1994 na rakovinu. Bill Gates má dvě sestry. 

"Nejvíce nespokojení zákazníci jsou váš největší zdroj, ze kterého se můžete poučit."

Po dokončení šesté třídy dostal Bill možnost poprvé vyzkoušet počítač, na kterém se začal učit programovat. Se svým spolužákem Paulem Allenem se snažil hledat chybu v systému tohoto počítače. V sedmnácti letech Gates za svůj program pro tvorbu školních rozvrhů získal čtyři tisíce dolarů, později ve stejném roce s Allenem založil firmu Traf-O-Data. Po střední škole nastoupil v roce 1973 na Harvardovu univerzitu. V roce 1975 založil s Allenem společnost Micro-Soft, ze které se později stala Microsoft Corporation. Ve třetím ročníku se proto Gates rozhodl opustit školu a věnovat se pouze podnikání.

"640 KB bude stačit každému! (1981)"

V roce 1994 se Gates oženil s Melindou Frenchovou, se kterou má tři děti. Je nadšený vyznavač myšlenek miliardáře Warrena Buffetta. Gates je také vášnivým milovníkem automobilů. Zajímavostí je, že Bill Gates umí pouze anglicky. Již mnoho let si drží první příčku v seznamu nejbohatších lidí světa, který každoročně uveřejňuje Forbes.

"Slavit úspěch je v pořádku, ale daleko důležitější je vzít si ponaučení z neúspěchu."

BloodMax

Herecká filmografie

Filmy

1992 Objetos perdidos - a.z.

TV seriály

2018 Teorie velkého třesku (TV seriál)
Gatesova excitace (S11E18)
1993 Frasier (TV seriál)

Dokumentární

2017 Život Warrena Buffetta - a.z.
2012 Dejte nám peníze
New World Order: Blueprint of Madmen - a.z.
2010 Freakonomics
Virtual Revolution, The (TV seriál)
2007 Bill Gates - Jak šprt změnil svět (TV film)
Brotherhood 2.0 (TV seriál)
Der Geist des Geldes - a.z.
Endgame: Blueprint for Global Enslavement - a.z.
2006 Annie Leibovitz: Život objektivem
Spam: The Documentary
2005 20 to 1 (TV seriál) - a.z.
Jak sci-fi seriály změnily svět... (TV film) - a.z.
2001 Koodi - Linuxin tarina
Leben nach Microsoft - a.z.
Revolution OS - a.z.
1999 Biography of the Millennium: 100 People - 1000 Years (TV seriál) - a.z.
1998 Nerds 2.0.1: A Brief History of the Internet (TV seriál)
1996 Vzrušující svět osobních počítačů (TV film)
1987 Biography (TV seriál)

TV pořady

2014 The Tonight Show Starring Jimmy Fallon (TV pořad)
2010 Daybreak (TV pořad)
Lamastalgia (TV pořad) - a.z.
2007 Memòries de la tele (TV pořad) - a.z.
2005 The Colbert Report (TV pořad)
2004 Le grand journal de Canal+ (TV pořad)
2000 Cavuto on Business (TV pořad) - a.z.
1999 60 Minutes II (TV pořad)
maybrit illner (TV pořad)
1996 Show Rosie O'Donnellové (TV pořad)
The Daily Show (TV pořad)
1993 Noční show Conana O'Briena (TV pořad)
Noční show Davida Lettermana (TV pořad) - a.z.
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
1991 The Charlie Rose Show (TV pořad)
1986 Oprah show (TV pořad)
1985 Larry King Live (TV pořad)
1982 Waratte iitomo! (TV pořad)
1981 7 sur 7 (TV pořad)
Wetten, dass..? (TV pořad)
1975 Good Morning America (TV pořad)
1952 Today (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace