Reklama

Reklama

Tři léta

(festivalový název)
  • Brazílie Três Verões (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Každý rok v prosinci, uprostřed brazilského léta, pořádá bohatá rodina ve svém luxusním domě na pláži gigantickou párty. Takto rodinu a její zaměstnance nacházíme ve filmu Tři léta v roce 2015. Následující léto se ale vše změní, večírek je zrušen, otec rodiny uvězněn a matka se synem prchají do zahraničí. Dům zůstává v rukách zmatených zaměstnanců ponechaných bez peněz, pouze se starým otcem odsouzené hlavy rodiny. Režisérka filmu Sandra Kogut si nemohla vybrat lepší obsazení pro dvě hlavní oběti zmatků v neoliberální noční můře. Hereckému obsazení dominuje skvělá Regina Casé, která se ujala role služky, stejně jako ve filmu Kdy se máma vrátí? Režisérce se zde bez morálních či výslovných komentářů podařilo ukázat problémy současné Brazílie z pohledu těch, kteří jim čelí. (urtscha)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (2)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Regina Casé jsem už videl ve filmu Kdy se máma vrátí a musím uznat, že je to velmi dobrá herečka, protože celý film je takový žánrově všelijaký, až přijde její monolog a ten to celý posune do mimořádně silný a emotivní roviny. Velmi se mě líbila postava dědečka, protože hned jeho první věta udeřila přímo na srdce a oceňuji i závěr filmu. Ještě si pochválím brazilské exteriéry, to byla dobrota koukat na ty zalesněné kopce, vůbec z toho filmu jde hodně čerstvý vzduchu. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Chaotická třídní dramedie si zachovává pozornost i přes svou jistou neobratnost díky neutuchající energii služky, kterou hraje Regina Casé. Některé kritiky film označují za alegorický portrét socioekonomické a politické situace vzniklé v Brazilii posledních let. (Recenze na IMDb: Hollywood Reporter + EyeForFilm.co.uk) ()

Reklama

Galerie (22)

Reklama

Reklama