Reklama

Reklama

Mariachi

Trailer

Obsahy(1)

Osamělý mariachi (hudebník) přichází do malého města v Texasu, do města, o kterém si myslí, že mu přinese štěstí. Vše, co chce, je být muzikantem jako jeho otec, dědeček a pradědeček. Ve stejné době přichází do města zabiják. Oba muži mají na sobě černý oblek a v ruce pouzdro na kytaru. S tím rozdílem, že hudebníkovo pouzdro obsahuje jeho milovanou kytaru a zabijákovo je plné zbraní. Dochází k jejich záměně a hudebník je nucen vyměnit kytaru za jeho zbraň a bojovat proti nebezpečnému a nemilosrdnému podsvětí za pomoci majitelky místního baru, do které se zamiluje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

numi 

všechny recenze uživatele

Předvídatelný děj založený na tradičních prvcích, které jsme mohli vidět už nespočetněkrát někde jinde. Ale ono se to zase na druhou stranu nesnaží tvářit originálně a vůbec si tento snímek na nic nehraje. Je to prostě taková chutná jednohubka. Takový krásný bonus k DVD Desperado. Oba filmy totiž na společném DVD vyšly a alespoň já to tak beru. Bonus k Desperadu. Nic víc, nic míň. [říjen 2005] ()

no2 

všechny recenze uživatele

8/10 - Desperado a dokonce i pokračování Once Upon a Time in Mexico mám hodně rád, takže jsem uvítal, že konečně zhlédnu i Rodriguezův debut El Mariachi. Co se týče názorů na srovnání Mariachiho a Desperada, vidím, že existují dva tábory - jedni nízkorozpočtový debut velebí a Desperado již vidí jako méně originální a zábavné, druzí oceňují Mariachiho jako zdařilou prvotinu, ale vrcholem je pro ně pokračování s A. Banderasem. Osobně se řadím spíš k té druhé skupině. Dějové zvraty v Mariachim jsem si užil stejně jako v Desperadu; hlavní hrdina je sympaticky naivní kytarista, na rozdíl od Banderase se nejedná o žádného tvrďáka, ale spíš o romantického dobrodruha, co jde za svým štěstím, ale má prostě smůlu a nakonec je rád, že si po těch všech zhmotněných nočních můrách zachrání alespoň holý život... ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 nejlepších akčních filmů - 100 Greatest Action Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Poloamatérský film El Mariachi je předzvěstí svého dokonalejšího slavného remaku Desperado vytvořeného stejným režisérem. Dělí je od sebe 3 roky, pár miliónů dolarů, nahrazení neznámých jmen známými herci a mnohem dokonalejší řemeslo. Ale i tak je El Mariachi velmi dobrý a hlavně zábavný film. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=c8gYxguwLvc ()

Ondra16 

všechny recenze uživatele

I když jsem z Desperada viděl jen útržky a Tenkrát v Mexiku mi připadalo přeplácané, musím uznat, že Mariachi je dobrý. Jistě že za sedm tisíc nemůžeme čekat žádné akční hody, takže největší kvality filmu spočívají spíše v nápadech. Gallardo je opravdu věrohodný a to náhodné přichomýtnutí mu uvěříte. Místy neodpovídající (raveová) hudba a třeba nereálné zabití gangsterů navzájem ale nepotěší. Nadruhou stranu Rodriguezovy kamerové vyhrávky, fikaná želvička nebo závěrečných pět minut dělájí z El Mariachiho památný film. U mě však jako srovnání debutů vítězí Gauneři, i když stáli o hodně více. ()

WoWoW 

všechny recenze uživatele

No klobouk dolu, tenhle mexičan má talent a hlavu plnou super nápadů. Natočil, vyprodukoval, zrežíroval a napsal si scénář a vlastně stvořil i všechno ostatní k filmu za 7000 tisíc dolarů a ono se na to dá koukat, ba co víc je to fakt zábava. Je sice fakt, že přece jen v některých scénách to bylo vidět jak se šetří zuby nechty, ale stejně je to jeden z nejlepších nezávislých akčních filmů co znám, jestli né úplně nejlepší. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (28)

  • V roce 2011 byl film uložen do Národní filmové knihovny jako kulturně, historicky a esteticky významný. (Terva)
  • Původní scénář byl napsán v angličtině a až později přepsán do španělštiny. (Karlos80)
  • Filmový zvuk byl zaznamenáván na běžný kazetový magnetofon s mikrofonem, ale sekvence s pitbull teriérem byly natočeny speciálně tak, aby mohl Rodriguez synchronizovat zvuk a obraz později. (Sufferer)

Reklama

Reklama