Reklama

Reklama

Filmy našeho dětství - Série 1 (2019) (série)


Krotitelé duchů (S01E03)

(epizoda)
  • USA Ghostbusters

VOD (1)

Obsahy(1)

Tuhle komedii málem zničil chatrný scénář, nedostatek času při natáčení a trable s efekty. Díky Danu Aykroydovi a jeho partě se ale tohle řádění slizounů hodně povedlo. (Netflix)

Recenze (5)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ulítávali jsme na tom všichni, někteří víc, jiní míň. Hravé, horkou jehlou šité a zřejmě stále lákavé i pro dnešního diváka. Solidní vizuální efekty a několik sympatických nápadů režiséra doplňuje dnes už kultovní hudba, skvělá atmosféra a herecké výkony chlapíků s laserovými děly. Na druhou stranu si přiznejme, že je to krapet vlezlé a na sílu, mnohem více zábavy (tady přeci jenom asi víc úřadovala osvědčená firma ILM) navíc alespoň v mých očích představila o pět let mladší dvojka. Dokument fajn, trablům se scénářem (s ohledem na výsledek) rozhodně rozumím. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Väčšinu času mi tento diel venujúci zákulisiu vzniku prvého dielu Ghostbusters, ktorá mám rád, ale ani zďaleka nie tak ako dvojku, pripadal z tejto dokumentárnej série najslabší. Ale záver ktorý sa už tradične spomína na hercov, ktorý už zomreli mi pripadal najdojímavejší. Harold Ramis bol proste extra sympaťák a snáď si to nakoniec s Billom poriadne vytmavili. Čo sa týka rôznych pikošiek o vzniku, tak tých nových som sa dozvedel tentoraz asi najmenej. Tentokrát mohol ísť dokument viac do hĺbky. Ale stále je to jeden z tých lepších celkom informatívnych dokumentov, ktorý by mal každý fanúšik Ghostbusters vidieť. 7/10. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ahaaaaa, no už mi to celé dáva väčší zmysel, keďže z tohto dokumentu sme sa dozvedeli, že autori scenára boli často zhúlení😄. Samozrejme dozvedáme sa aj užitočnejšie informácie, napríklad ako boli urobené jednotlivé triky, kde presne sa nakrúcalo, v akej veľkej časovej tiesni boli tvorcovia, ako vznikla známa skladba a aj to, že náhradný názov filmu bol GhostBreakers!!! "Ajven" Reitman je sympaťák🙂. Teda vlastne bol. ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Formující film na hranici mezi ještě dětským filmem a už trochu dospěláckým filmem. Perfektní na letní kino. Ale dokument není o Ghostbusters, ale o těch, co ty duchy museli honit při produkci a že jich bylo. Zábavné připomenutí jedné z největších klasik filmového plátna, televizních obrazovek (druhý film při spuštění TV Nova) a VHS nosičů. ()

celticek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ivan Reitman stvořil žánr hororová komedie. Nevěděl jsem, že scénář vymyslel Aykroyd, nebýt ale Ivana, tak by to asi dopadlo bídně. Za 10 měsíců je to ale majstrštyk - převzít ty nejlepší z ILM, složit hudbu pár týdnů před koncem natáčení a nakonec osudově vyhrát bitvu o samotný název (narozdíl od Neviditelného robota oni uspěli:). Bill Murray je kapitola sama o sobě, stejně jako Weaver nebo Moranis. Neskutečně výkony a chemie. Jsi snad Bůh? Ne. Pak zemři! ()

Reklama

Reklama