Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (1 429)

plakát

Showgirls (1995) 

Opulentní bolest. Vzpomínka na zklamání v kině. Oči možná něco viděly, ale mozek dostal nakládačku.

plakát

Hrabě Monte Christo (2024) 

Takhle jsem si to v mládí vysnil. Krásný film. A vydařená adaptace i v porovnání se svými předchůdci. Chytne hned v prvním záběru. S emotivním soundtrackem, osudově zahranými postavami, krásnými ženami, charismatickým Dantesem ve všech rolích, krásnou kamerou, nádhernými lokacemi, luxusními interiéry a vůní lodí a moří sebevědomě nabírá vítr do plachet od samotného začátku a pluje k epickému závěru a jasným písmem se zapíše mezi legendy. Film pro plátna. Film pro kina. Kina pro tenhle film. Děkuji. Není třeba čekat na to, až se podaří Hvězdné války, Avatar nebo Titanic. Epický velkofilm je tady a stojí za ten čas i peníze.

plakát

Gremlins 2 (1990) 

Slabší, ale pořád dětská klasika.

plakát

Gremlini (1984) 

Totální dětská klasika.

plakát

Policajt v Beverly Hills: Axel F (2024) 

Kupodivu podařená zábava. Má to kvanta neduhů a nebýt Bruckheimerovy produkce, tak se o tom vůbec nebavíme. Předpokládám, že jen díky němu jsou tu vydařené nápady kino formátu od úvodní scény s radlicí přes honičky po centru města ve velkých i malých  dopravních prostředcích všeho druhu. Tohle a pár vydařených momentů, včetně ukecaných vstupů Eddie Murphyho a pár komických situací můžou zvednout náladu. Nečekejte smršť humoru, některé vtípky hodně šustí scénářem. Jinak bych v Hollywoodu a v Netflixu a vůbec už všem vyklepal z hlavy sázku na nostalgii. Jednou za čas pomrkat je snad ok, povedený soundtrack bych dokonce pochválil, ale stokrát zopakovat ve filmu "hele, to je Foley" a "to je celý Foley" zajímá fakt jen Eddie Murphyho. Nemluvě o trapných setkáváních "dlouho jsem tě neviděl, vzpomínáš tehdy v osmdesátým čtvrtým?" Filmu už chybí jen podtitul Axelův třídní sraz. A pokusy o vážné rozmluvy s dcerou... a její dialogy s Gordonem-Levittem. Přesně tam u zbytečných vět Netflix selhává po dramaturgické stránce, nepoučen třeba od nových Ghostbusters, kde nostalgie na závěr totálně zabíjí dobrý film. Tohle má někdo včas zkontrolovat a nahlásit a plonkový rozhovor nebo hlášku rychle přepsat, udělat znovu, zahrát lépe, jinak nebo neudělat vůbec a posunout do roku 2024. Pak to mohlo být i na pět hvězd. Ale není. Pro Netflix produkci je to nicméně pořád zjevení...

plakát

Greyhound (2020) 

Pěkný pomník věnovaný jednomu z klíčových strategických momentů II. světové války, ochraně konvojů v Atlantiku, převážející suroviny, zbraně a jednotky potřebné pro invazi na pevninu. Tom Hanks to táhne více než solidně.

plakát

12 rozhněvaných mužů (1997) (TV film) 

Na televizní film více než slušný zářez. První dojem z originálu překonat nemůže, ale načasování každého z monologů, dialogů až dvanáctilogů je perfektní a nadčasovost promluv zůstala zachována. A trefuje se i v roce 2024. (ČT 24)

plakát

Sběratel polibků (1997) 

Iritující kvalita. Špatný střih. Hloupý scénář. Ani jako třicátý díl laciného seriálu... Všechno špatně.

plakát

Wonka (2023) 

Pro rodiny na jistotu. Hravé, kouzelné a barevné snění a fantazírování. Funguje to a nevadí ani tuna CGI, kam oko dohlédne. Pěkná poselství, všudypřítomná chuť čokolády, občas povedený humor a správně přestřelení herci a herečky. Povedená taškařice.