Reklama

Reklama

Cirque du Soleil: Luzia

(divadelní záznam)
  • Kanada Cirque du Soleil - Luzia (více)
Hudební / Taneční
Kanada, 2016, 82 min (Alternativní 79 min)

Režie:

Adrian Wills

Obsahy(1)

Vydejte se na cestu do světa, kde se sny stávají skutečností. Bohatství mexické kultury se představuje ve fenomenální artistické show kanadského Slunečního cirkusu... Nešťastný cestovatel se po nouzovém seskoku z letadla ocitá uprostřed neznámé divočiny. Kolem něj se rozprostírá jen holé pole oranžových aksamitníků s několika poletujícími a zvídavými kolibříky. Mezi květinami si však všimne nápadně velkého, kovového klíče zasunutého do země. Před tím, než začne hledat pomoc, jej přemůže zvědavost a klíčem otočí. V tu chvíli se mu před očima začnou zjevovat překrásné výjevy a úchvatné bytosti z kouzelné říše na rozhraní snu a skutečnosti, které se s ním chtějí podělit o své příběhy… V pořadí 38. show kanadské zábavní společnosti Cirque du Soleil s titulem Luzia se tentokrát nechala inspirovat bohatou mexickou kulturou. Název Luzia je složeninou španělského luz – světlo, a lluvia – déšť. Právě tyto dva prvky tvoří základní pilíře celého představení a také vůbec poprvé v historii souboru byl do artistických výstupů zakomponován umělý déšť. Ústřední postavu cestovatele, který probudil k životu celý svět Luzie otočením zvláštního klíče, ztvárnil nizozemský komik Eric Koller a hlavní zpěvačkou, jež jej po většinu jeho cesty doprovází, se stala Mexičanka Majo Cornejová. V představení Luzia vystoupilo čtyřicet čtyři artistů z celkem devatenácti zemí světa, a to včetně českého žongléra Rudolfa Janečka zapsaného v Guinessově knize rekordů, jenž zazářil ve svém vlastním čísle. (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

plechulka 

všechny recenze uživatele

U Cirque du Soleil je už jeden zvyklý na skvělé výkony, ale něco takového jako zde předvedl "hadí chlapec" jsem fakt ještě neviděla! ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Ačkoli jsem o tomto seskupení již slyšel, tohle je moje první představení, které jsem shlédl. Cirque du Soleil ale úžasná akrobatická a artistická show, kterou navíc doplňuje podmanivý a barevný vizuál. A samozřejmě krásná hudba. Pro větší porovnání bych těch show musel vidět více, ale líbilo se mi to moc. ()

Reklama

GrooteLulu 

všechny recenze uživatele

miluju akrobacii a mladý hezký holky, v tomto případě i kluky, které vidím jako sebe.. znám je už pár let z tv a fandím jim, je to jedinej cirkus, který svým způsobem znám na zemi a oproti Humbertu aspol je necením výš, ale závidím jim všechno od prvního čísla až po poslední... snad kromě toho klauna, ale "haďák" je masakr :D ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Dokonalý cirkus 21. století,  snad jen cirkus v Monte Carlo pod záštitou knížecí rodiny je o milimetr dokonalejší.  Tady mi vadí jen jediná věc,  že  zatímco  u nás  je šašek veselá figurka,  tak tady je jak z hororu a ona ta atmosféra celé té  show je vůbec jakási temná. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama