Reklama

Reklama

Shubh Mangal Zyada Saavdhan

  • Indie शुभ मंगल ज़्यादा सावधान (více)
Trailer

Obsahy(1)

Aman (Jitendra Kumar) je homosexuální syn konzervativní a homofobní rodiny, který je zamilovaný do Kartika (Ayushmann Khurrana). Během svatebního obřadu Amanovy sestřenice je odhalen jeho vztah s Kartikem a zatímco se Amanova rodina snaží všemi způsoby bojovat proti jejich lásce, Kartik není připraven ustoupit, dokud se s Amanem neožení. (Gaytitulky.info)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Velký potlesk za výchovné téma o homosexualitě, zdvořilý úsměv za provedení filmu. Komická stránka se nevyvedla, homosexualita je občas předváděná pitvořením. Psychologické pohnutky postav se mění, jak na běžícím páse. Potěšil mě Ayushman Khurrana, nyní již na indické filmové scéně pevně zavedený jako specialista na role, které bourají sexuální tabu. SHRNUTÍ: Nejvíc filmu ublížilo, že se nepodařilo vybudovat vztah mezi ústřední dvojicí kluků. Necítím mezi nimi žádné emoce, natož lásku. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Dle mě nebyl tento film prvoplánově "vyroben" pro oko diváka ze "západního" světa. Bude proto dobré se na něj dívat z pohledu země, kde vznikl. Ano, je to tak, pro většinu z nás vyzní jako fraška, o chrlení vět ani nemluvě, především ze začátku filmu jsem ani nestíhal. A jaké jsou bolywoodské filmy? Každý druhý na nás může působit jako teatrálnost s minimem děje, tancem, zpěvy a potrhlými herci. Ale taková Indie je, takové filmy Indové mají rádi. Nejvíce si cením na snímku příběhu, který je z pozice indického subkontinentu nedocenitelný, vždyť Indů je o 200 milionů více (o dvacet Českých republik), jako všech obyvatel Evropy a USA dohromady! Pusťte podprůměrnému heteráckému Indovi (těch je nejvíce) nějaké severské gay drama, tak na to bude civět jako tele na vrata a nakonec hodí šavli tak, jako otec Amana v tom vlaku a takový film Inda nezmění. Z tohoto pohledu snímek vznikl velice citlivě tak, aby jej mohl běžný Ind přijmout, a i tak některý Ind v recenzích na IMDb jej hodnotí jako odpad, především takový, který se zatím nemůže vyrovnat s otázkou homosexuality a i přesto má film hodnocení od několika tisíc hodnotitelů šest celých bodů (k dnešku). Nefandím "výchovným" filmům, ale tady to vzhledem k 1,3 miliardy obyvatel, rozdělených do stovek společenských škatulek a kast, ani jinak nejde. Takže z indického pohledu pro mě příběh dominantní, herecké výkony solidní až na Kartika (Ayushmann Khurrana), který vše zahrál skvěle a ukázal, že je naprosto všestranný suprový profík, písně se přiznám, že mě víceméně zaujaly (i vtipné texty). Někdo z diváků to chápe jen jako komedii, že si sedne a "teď se filme snaž, abych se pořád smál", ale kdo z nás chápe indický humor. Mnohdy jsem film vnímal jako "indické romantické drama" a asi tak tři delší scény bych klidně ze snímku vystřihl, protože na děj neměly žádný vliv ... 9784 ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, že tá všadeprítomná LGBTI agenda už človeku ide chtiac nechtiac trochu na nervy. Ale v indickom podaní vyznieva vykreslenie témy homofóbie skutočne ako lámanie tabu, a napokon to pôsobí nanajvýš osvetovo a originálne. Hlavné postavy Amana a Kartika boli sympatické, dejová línia zaujímavá, k tomu kopa kvalitných dialógov, spoločenských dilem a dôvtipu. India jednoducho dokáže spraviť fakt kvalitné dramédie, ktoré napriek občasnej klišovitosti vyznievajú napokon originálne. 4* ()

carly 

všechny recenze uživatele

Na watchlist som si to dala potom, co som videla trailer, a bola som prijemne prekvapena. Je to farebne a zabavne, tak ako clovek zo zapadu od Bollywoodu ocakava. Ale bolo to aj smutne a bolelo to. A bolo to tak nenapadne silne. Hlavne sceny medzi Amanom a jeho rodicmi. Hudobne cisla ma trochu prekvapili, aj ked som ichasi mala cakat, ale neboli ani trochu rusive. Bol to zazitok, takym smutnosladkym sposobom. ()

Polda99 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně největší překvapení za posledních několik měsíců. Byla doba, kdy nebylo možné vidět v indickém ani polibek heterosexuálního páru a tady se zabývají tématem homosexuality. Je neuvěřitelný, jak moc se indický za poslední roky posunul. Ano, film má hlavně poučit diváky a ukázat jim něco, co bylo v Indii naprosto nemyslitelný, ale dělá to svižně, vtipně a uvěřitelně a dokonce se mu daří bourat tabu aniž by k tomu využíval přílišné stereotypy. Velké plus jsou herci, ať už rodiče, kteří se snaží s novou situací vypořádat nebo kluci, kteří dokázali přesvědčivě zahrát vzájemnou vášeň. Doufám, že se brzo dočkám dalších takových indických filmů. ()

Reklama

Reklama