Reklama

Reklama

Bohouš

(TV film)
Krátkometrážní / Komedie
Československo, 1968, 25 min

Obsahy(1)

Správce horského hotýlku Alois Randa (Jiří Sovák) má starostí nad hlavu: očekává početný zájezd turistů, nestíhá vařit a jeho jediná zaměstnankyně, pokojská Miluška (Zdena Hadrbolcová), si balí kufry. S Bohoušem už tady nezůstane ani minutu. Bohouš je Randův obrovský bernardýn, který odmítá respektovat Miluščino soukromí. Pokojská je tedy pryč, zato přichází první host (Vladimír Menšík) a má hlad jako bernardýn. Hrdý majitel bernardýna s ním tedy uzavře bizarní sázku - jestliže host dokáže sníst na posezení víc chodů než Bohouš, bude mít zajištěn bezplatný týdenní pobyt. Pokud se mu to nepodaří, týden bude u Randy zastávat místo pokojské. (Oskar)

(více)

Recenze (245)

P1tr 

všechny recenze uživatele

Velice příjemné černobíle pokoukání na souboj jedlíků, tedy Menšík vs. Bernardýn. Ještě že se tvůrci rozhodli pro 25 minutovou stopáž, neboť při klasické filmové délce by film nabídl nepochybně spoustu vaty. Takhle se jedná o vyvážené a nenudící dílko, které si jednou do roka při repríze v televizi rád pustím. ()

Krtek123 

všechny recenze uživatele

Skvělá silvestrovská komediální klasika. V tomto snímku se prostě sešli legendy českého filmu a je velmi znát i jejich výkon (a samozřejmě i improvizace). Bohouš baví televizní diváky už celkem dlouho a nikdy se neomrzí. Je vždy vtipný (i když z toho všeho přejídání jde někdy až hlava kolem) a je skvělým zpestřením silvestrovského večera. Proto dávám***** ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tak to máme hvězdičku za Sováka, hvězdičku za Menšíka, hvězdičku za krávu (ne, nemyslím Zdenu Hadrbolcovou, nýbrž onen přerostlý exemplář canis lupus familiaris), půl hvězdičky přihodím za těch pár hlášek a chytrý závěr. Postarší, lehce okoralá jednohubka, jakých by Bohoušek zblajznul asi milión, ale mně to stačí na zďobnutí tak jednou za 15 let. 72% ()

Barak 

všechny recenze uživatele

Jak je to krátké, tak je to výborné. Pár skvělých herců, primitivní zápletka vycucaná na místě z prstu a vznikne z toho kratičký snímeček pořízený kdesi v horském hotelu - natočen za málo peněz, za malo času, ale nemálo dobrý. Menšík se všemožně snaží psa "porazit", zkouší různé finty.. jestli se mu to povede, uvidíte sami, ale závěrečné rozuzlení je opravdu překvapivé.... ()

Xavi6 

všechny recenze uživatele

Kdyby mě někdo řekl, že to hle je jeden z nejlepších krátkých filmů před podíváním, tak bych mu určitě nevěřil, ale je to tak. Jedná se o velkou srandu, kde hlavní roli hraje opravdu pes Bohouš. Nevěřil jsem, že by jej Menšík mohl překonat, ale opravdu se tak stalo a jsem rád, že jsem tento film mohl vidět. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (18)

  • Veškeré náklady včetně honorářů vyšly na necelých 10 000 Kč. (alonsanfan)
  • Jméno vedoucího hotelu (Alois Randa) bylo vybráno záměrně, aby obsahovalo slovo „sranda“. (raininface)

Reklama

Reklama