foto

Jiřina Lukešová

  • nar. 12.9.1919
  • zem. 28.7.2010 (90 let)
    Praha, Česko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tento tvůrce ještě nemá přidanou biografii.

Střihačská filmografie

Filmy

1976 Jeden stříbrný
Na samotě u lesa
1975 Pani Heléne (TV film)
Prodaná nevěsta
1974 Kdo hledá zlaté dno
Televize v Bublicích aneb Bublice v televizi
V každém pokoji žena
1973 Milenci v roce jedna
1972 Bitva o Hedviku
Homolka a tobolka
Slečna Golem
1970 Hogo fogo Homolka
1969 Ecce homo Homolka
Po stopách krve
Skřivánci na niti
1968 Bohouš (TV film)
Farářův konec
Maratón
Nejkrásnější věk
Pražské noci
Ta třetí
Zločin v šantánu
1967 Jak se krade milión
Pět holek na krku
Rozmarné léto
Waterloo (TV film)
1966 Dva tygři
Návrat ztraceného syna
Ostře sledované vlaky
Poklad byzantského kupce
Slečny přijdou později
Věc Makropulos (TV film)
1965 Intimní osvětlení
Káťa a krokodýl
Perličky na dně
Puščik jede do Prahy
Zločin v dívčí škole
1964 Místo v houfu
Pět hříšníků
Povídky o dětech
Strakatí andělé
1963 Křik
Melouch (TV film)
Podivuhodný pan Barnabášek (TV film)
Tchyně
Věštec
1962 Blbec z Xeenemünde
Deštivý den
Kočár nejsvětější svátosti (TV film)
Rusalka
Tam za lesem
Tarzanova smrt
1961 Reportáž psaná na oprátce
Tereza
Tri razy svitá ráno
Uprchlík
1960 Lidé jako ty
Rychlík do Ostravy
1959 Jak se Franta naučil bát
Křižovatky
Sny na neděli
1958 Co řekne žena...
Hlavní výhra
1957 Konec jasnovidce
Malí medvědáři
Přítel lhář
To byla noc
V pátek ráno
V proudech
1956 Advent
Dědeček automobil
Nevěra
1955 Po noci den
Štvorylka
Tanková brigáda
1954 Botostroj
Ještě svatba nebyla...
1953 Jestřáb kontra Hrdlička
1952 Anna proletářka
Divotvorný klobouk
Slovo dělá ženu
1950 Temno
1949 Daleká cesta
Chceme žít
Kouzelný míč
Pionýrská abeceda
Veliká příležitost
1948 Hraniční ulička
1947 Nerozumím
Parohy
Půlnoční host
1946 Svátek matek 1945
1944 Malé hodnoty
1943 Chlapci v modrém

TV seriály

1984 Krkonošské pohádky (TV seriál)
Jak Trautenberk prodával vodu (E20)
Jak se Trautenberk chtěl pomstít Krakonošovi (E19)
Jak Trautenberk odvedl horské prameny (E18)
další epizody (8)
1977 Krkonošské pohádky (TV seriál)
Jak Trautenberk sušil Krakonošovu louku (E12)
Jak šel Trautenberk do hor pro poklad (E11)
Jak chtěl Trautenberk nový kožich (E10)
další epizody (5)
1974 Krkonošské pohádky (TV seriál)
Jak Trautenberk chtěl Krakonošovo koření (E07)
Jak šel Kuba ke Krakonošovi pro poklad (E06)
Jak Trautenberk vystrojil hostinu pro štěpanického barona (E05)
další epizody (7)
1973 Míša Kulička (TV seriál)
1967 Soudničky (TV seriál)

Dokumentární

1960 Cirkus jede!
Laterna magika II
1959 Národní umělec František Smolík
1958 Oldřich Nový
1952 Jeden ze štafety
1951 Rok stalinské epochy
1950 Nové Československo
1948 Cizopasníci
1946 Lid si vládne sám

Herecká filmografie

Filmy

1986 Hledač pokladu (TV film)
1954 Byl jednou jeden král...

Dokumentární

2009 Zlatá šedesátá (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace