Reklama

Reklama

Promo 2
Čína, 2020, 4 h 45 min (Minutáž: 19 min)

Režie:

Haoling Li

Předloha:

Ku Xuan (kniha)

Scénář:

Ku Xuan

Epizody(15)

Videa (2)

Promo 2

Recenze (3)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Občas je to strašná blbost a u posledního dílu první řady musím hodně přivírat oči, abych jí racionálně pobral, dále pak animátoři na můj vkus až moc často spoléhají na výpomoc od počítače a v příběhu jsou momenty, kdy tam scénáristi cpou humor až příliš na sílu, a tak to někdy ruší atmosféru. To je pár nedostatků, díky kterým ode mě první série The Daily Life of Immortal King určitě nedostane plné hodnocení a teď to, co je tu vážně dobré a proč si ode mě seriál odnesl nadprůměrnou známku. Koncept OP hrdiny je tu hodně dobře uchopený. Wang Ling má takovou moc, jako třeba Anos Voldigoad a scénář s tím umí pracovat. Jsou tu zábavné ale i totálně epické momenty, u kterých jsem se královsky bavil a říkal si, že takhle má vypadat opravdový OP hrdina. Zatraceně, tady má hrdina i vlastní skvělou background music, když se do toho chystá opřít. Ona vůbec hudba celkově funguje skvěle a to nepočítám jen sympatický opening nebo ending, ale i doprovodnou hudbu, kde kromě již zmíněného „Wang Ling theme“ jsem si ještě hodně oblíbil song, co hraje během těch nejlepších soubojů. A samotné souboje, když se dají do pohybu jsou k nezastavení, je to dynamické, barevné, plynulé. Všechny souboje tu jsou slušná pecka a předposlední díl má za mě hodně slušné grády. Ono i celkové tempo je dobře rozvržené, od klidnějšího, zábavného a pomalejšího rozjezdu, kdy si zvykáte na postavy a prostředí až po intenzivní turnaj, kde skvěle funguje atmosféra i napětí. A kromě toho všeho tu místy i dobře fungují emoce, v což jsem po prvních pár dílech, kdy na mě třeba hlavní romance působila tak trošku nuceně a hlavní hrdina až příliš apaticky, vlastně ani moc nevěřil, ale postupně to opravdu začalo být pořád lepší a lepší. Scénáristi mě dokázali překvapit, vymysleli si způsob, jak hlavního hrdinu uchopit a jak pracovat s jeho netečností vůči ostatním, nejen že jí dokázali logicky vysvětlit, ale nakonec s ní dokázali i pracovat a udělat z ní i jedno z hlavních témat celé první řady. Jak jsem to měl ze začátku za takovou docela sympatickou blbost ve stylu již zmíněného anime The Misfit of Demon King Academy s Anosem Voldigoadem, tak mě překvapilo, že to v druhé polovině měli vše autoři docela promyšlené a že to na mě opravdu solidně zafungovalo. První série 7,8/10 a jdu zvesela na druhou. ()

Kimkong 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

OP cápek, co svou moc krotí aby nezničil svět. Do toho první láska. Školní turnaj. Nic moc extra na pár momentek, kterých je plný internet a které mě tohle navnadily. ()

Reklama

Updated_Cake 

všechny recenze uživatele

Já dodnes moc nevím, jak tohle hodnotit, na MALu mám 5/10, zde půjdu cestou 2/5. Prvně je dobré si uvědomit, co od tohoto anime člověk čeká. Já k němu přišel jako nadšenec z pár úryvků, co jsem viděl na internetu. Nic jsem si nenalhával, věděl jsem, že to bude prostě o OP postavě, která bude vhozena do různých situací. Nicméně i One Punch Man je svým způsobem absurdní a přesto mě bavil, tak proč nezkusit toto, že? Chtěl jsem především dát šanci čínskému anime. Dokončil jsem 1. sérii a můžu zodpovědně říct, že mi tu vadilo hodně věcí. Prvně mi vůbec nesedne čínština, postava řekne větu, ale jazykově to zní, jako kdyby řekl 1 slovo 5x a není to moc obohacující na poslech, proto jsem zvolil později cestu anglického dabingu, kterému se u anime normálně vyhýbám jak čert kříži. Jenže k mému zklamání jsem skončil sérii a uvědomil jsem si, že to anime je strašně prázdné. Nejen že hlavní postavě se nijak nevyvíjí charakter nebo tu nejsou ani vtipné části, ale samotný příběh je přinejlepším diskutabilní. A i když vím, proč jsem k tomu anime přišel, ty akční scénky a OP pózování hlavního hrdiny to prostě nevyvážilo. Anime to strašné není, dokáže zaujmout ale spíše tak na průměr. Problém s nějakou logikou či fungováním něčeho je prakticky v každém díle a rozhodně tu byly směry, jak to udělat lépe, žel jich nebylo využito. ()

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno