Reklama

Reklama

Helsreach

(seriál)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Helsreach je série třinácti fanouškovských filmů zasazená do sci-fi světa Warhammeru 40 000. Dohromady tvoří propojený celovečerní film, který se odehrává na průmyslové planetě Armagedon, kde se lidské iperiální síly brání drtivé orčí invazi. Děj je vyprávěn z pohledu kaplana hvězdné pěchoty z kapituly Černých templářů a soustředí se na obranu úlového města Helsreach během Druhé armagedonské války. (Tarmenel)

(více)

Recenze (3)

BDups 

všechny recenze uživatele

Dokonalost. Pro fanoušky 40k a především příznivce našeho neomylného císaře a jeho andělů smrti to bude lahůdka. Skvělý střídání animačních stylů a spousta momentů, který přivodí husí kůži, hned první věta “I will die on this world.. I will die on Armageddon”. Nemám slov, asi nejlepší přiblížení do světa a života Astartes, kterých jedinou povinností je bojovat za císaře v nekonečných křížových výpravách po stovky až tisíce let, dokud nezemřou. ()

DaeGurth 

všechny recenze uživatele

Práce s hlasem postav je skvělá. Animace je na začátku slabší a postpně se zlepšuje (ovšem oceňuji znázornění vzpomínek). Ovšem postupem tohoto dlouho vznikajícího filmu je vidět, jak sílil vliv a normalizace současné americké kinematografie. Která ovšem světu Warhammeru škodí. Takže zůstanu u jiných filmů z tohoto světa. ()

Reklama

mapar 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky Warhammer40 naprostá povinnost. Velmi svižně natočené, naprosto brutální. Nejlepší proslov před bitvou, jaký jsem kdy viděl. ()

Zajímavosti (1)

  • Jelikož jednotlivé krátké filmy vznikaly v rozmezí let 2017 až 2019, jsou mezi nimi zcela zřetelné rozdíly v kvalitě a vizuální kocepci, a to i přesto, že jednotlivé scény na sebe organicky dějově navazují a fungují jako jeden celek z hlediska vyprávění příběhu filmu. (Tarmenel)

Reklama

Reklama