Reklama

Reklama

Nejméně očekávaný den: Zákulisí týmu Movistar 2019

(seriál)
  • Španělsko El día Menos Pensado (více)
Trailer
Španělsko, (2020–2022), 8 h 28 min (Minutáž: 23–41 min)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Profesionální cyklistický tým Movistar si během cesty brousí zuby na vítězství, ale musí přitom čelit výzvám, kontroverzi a sporu uvnitř týmu. (Netflix)

Recenze uživatele waits k tomuto seriálu (7)

Nejméně očekávaný den: Zákulisí týmu Movistar 2019 (2020) 

Velice povedený pohled na fungování špičkového teamu během sezony. Movistar není teamem pro klasiky (s výjimkou Valverdeho), hlavní pozormost se soustředuje na Giro a Tour. Záběrů z trati není nijak moc a pokud jsou, tak často pohledem sportovního ředitele z doprovodného vozu. Miniserie se snaží ukázat závody z pohledu jezdců a lidí kolem nich, zavede nás ke snídaním před závodem a ke kávě po závodu, nakoukne do osobního života jezdců, nechá je komentovat probehlou situaci do kamery ve stylu talking-heads ve viditelných dotáčkách, časté jsou záběry z a do doprovodného vozu. Naštěstí pro režiséry i pro nás byl rok 2019 pro Movistar docela dobrodružný - boj o Giro s dvěma leadry s pěkným koncem a boj o Tour také s dvěma leadry, který už tak úspěšný nebyl - pnut až nepřátelstvi na jedné a kamarádstvína druhéstraně mezi jezdci bylo viditelné.A na konec Vuelta s vice zabery z trati a s (opet) neujasnenou pozici leaderu. Pro fandy cyklistiky je těch sest epizod požitkem, az už máte tenhle španělský team rádi nebo ne. ()

Epizoda 1 (2020) (S01E01) 

Pro fanousky cyklistky (diva se snad na tuhle.miniserii nekdo jiny?) neni potreba dlouhych uvodu. Takze hned dva rychle profily k hvezdam Movistaru v roce 2019. Valverde (tohorocni mistr sveta a jeho začátek sezony) a Quintana (leader na Tour) A rychly preskok do Gira, kteremu se bude venovat cely druhy dil. ()

Epizoda 2 (2020) (S01E02) 

Giro 2019 z pohledi Movistaru, leader Landa, v zaloze Carapaz a jejich pocity po klicovych etapach, ve kterych se menily sance na uspech. ()

Epizoda 3 (2020) (S01E03) 

Pokračování Gira. Víc emocí - Landova dilemata a na závěr jeho smířlivý přípitek a Carapaz v Ekvádoru po Giru. ()

Epizoda 4 (2020) (S01E04) 

Tour de France s dvěma leadry - Quintanou a Landou a z toho plynoucí potíže. Vyborna zejmena etapa na Tourmalet, kde je videt (nedostatecna) komunikace v teamu. Paradni epizoda ()

Epizoda 5 (2020) (S01E05) 

Posledni dva dily zamereny na Vueltu - opet s dvema leadry (+ jednim v zaloze, jako na Tour, misto trojky Quintana, Landa, Valverde ted Quimtana, Valverde, Soler, pred zranenim mely byt leadry Carapaz, Soler) a opet potize, ktere z tohohle pristupu plynou, zde na prikladu Solerovy neposlusnosti ( na Tour podobne Quintana) a neustala zmena leaderu, ktera vedla Quintanu (i Landu) ke zmene teamu ()

Epizoda 6 (2020) (S01E06) 

A druhy dil k Vuelte, hodne zaberu z trati, kontroverzni nastup pri padu Roglice( Movistar asi neni v pelotonu dvakrat obliben). A vyhled managera Eusebia a par vyhlidek na pristi rok (Soler, Valverde, Maas), proslov odchazejiciho Quintany a ne zrovna lratelsky odchod Carapaze. Za tech sest dilu se clovek s chlapci z Movistaru docela seznamil a na nektere osoby a udalosti upravil nazor. Vyborna epizoda a cela serie. ()

Reklama

Reklama