VOD (1)
Epizody(6)
-
Vůně ryby (E01)
-
Něco tu kvasí (E02)
-
Mouka v akci (E03)
-
Rande bez masa (E04)
-
Za drůběž šťavnatou (E05)
-
Zuřící steak (E06)
Obsahy(1)
Televizní obrazovky i internet jsou plné pořadů o vaření, potravinách, zdravé stravě. Ti nejlepší kuchaři v nich vysvětlují, jak s jídlem pracují profesionálové – ale nikdo už se nezeptá proč. Tuto otázku si neustále kladou gastronomický „geek“ Honza Hofman a manažer českého národního týmu kuchařů a cukrářů, Tomáš Popp, protagonisté vědecké cooking show GurmetLab. Když pochopíme, co se s jídlem děje během vaření, stanou se z nás lepší kuchaři! (Česká televize)
(více)Recenze (2)
Tak já určitě nebudu nejlepší kuchař i když mi bylo vše vysvětleno celkem podrobně a dokonce s chemickými analýzami. Bylo to však vcelku zajímavá sonda do celé řady kuchařských mýtů a polopravd. Ovšem v záplavě informací se nejenže člověk ztratí, ale i je jimi zahlcen, takže jsou i těžce zapamatovatelné. Ale jinak mezi přehršel kuchařskými pořady docela originální kousek. ()
Jediné, čo tu môže divákom vadiť je samotný Hofman, ktorému pokusy o vtip nie vždy vychádzajú. Ale o to tu nejde. Celkovo ide o veľmi kvalitnú reláciu o varení, ktorá ale vôbec nie je len o varení. Dozvieme sa tu obrovské množstvo zaujímavých informácií: ako urobiť rybu tak aby nesmrdela, ako pripraviť šťavnaté kura či chrumkavú kačicu, aké druhy steakov máme a ako ich pripraviť najlepšie, mnoho informácií aj pre vegetariánov. A to všetko je doplnené podrobným vysvetlením o chemickom zložení surovín, ako skladovať potraviny, aby chutili najlepšie, ako ich koreniť, čoho sa vyvarovať atď. V tak krátkom formáte som sa dozvedel naozaj mnoho užitočných tipov, ktoré sám vyskúšam. Alebo ich nechám niekoho vyskúšať pre mňa 😊 ()
Galerie (23)
Photo © Česká televize
Reklama