Reklama

Reklama

Zadušení: Řeč peněz

  • Indie Choked: Paisa Bolta Hai (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Bankovní úřednice už přišla o všechny iluze a je v koncích kvůli dluhům nezaměstnaného manžela. Pak doma najde zdánlivě bezednou zásobu peněz. (Netflix)

Recenze (3)

Marze 

všechny recenze uživatele

Taková pohádka o tajemstvích, lžích a ilegálních penězích. Má to náznak sociálních a politických témat, ale zdá se, že jde režisérovi jen o zápletku. Příběh je solidní s bohatým rozpočtem od Netflixu. Je vidět, že politické a osobní většinou splývají. Dialogy se mi zdály nezáživné , tuctové a nevýrazné. Postavy málo charismatické. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Vo svojej podstate je námet rozhodne nadpriemerný. Príbeh bankovej úradníčky na podklade diskutabilnej demonetizácie 2016 bol v rámci dejovej línie zaujímavý. Ale to spracovanie bolo na môj vkus zbytočne prekombinované a na prehľadnosti moc nepridali ani tie rôzne susedské vzťahy a vedľajšie dejové vetvy. Kiežby sa to viac sústredilo na jadro problému, ktoré malo určite ešte veľké rezervy. A čo mi ešte dosť išlo na nervy, bolo to neustále "bubnovanie" v pozadí (presne ako v Birdmanovi). Škoda, mohol to byť v konečnom výsledku omnoho lepší film. P.S. Demonetizácia 2016 bola fakt chaotická "reforma" (sám som si to zažil pri ceste naprieč Maharaštrou a Karnatakou) - také niečo si asi fakt nedokážeme len tak ľahko predstaviť. ()

TornadoETA 

všechny recenze uživatele

Na rok 2017 Indové jen tak nezapomenou. Tamní vláda nečekaně rozhodne o zrušení dvou nejvyšších bankovek s obhajobou, že jde do boje proti korupci a daňovým únikům. Avšak nic není tak jednoduché. Příběh nás zavádí do jedné prosté rodinky, kde peníze jako všude chybějí, avšak se náhle objeví.. ()

Reklama

Reklama