foto

Anurag Kashyap

  • nar. 10.9.1972 (47 let)
    Gorakhpur, Indie

Biografie

Jednačtyřicetiletý režisér, scenárista a producent Anurag Kashyap je nejuznávanějším indickým filmařem současnosti. V roce 2012 uvedl festival v Cannes jeho ambiciózní gangsterskou ságu Gangs of Wasseypur, tamtéž tvůrce loni představil nejen svůj vlastní snímek Ugly (2013), ale i populární Cizí oběd (The Lunchbox), který koprodukoval. S druhým celovečerním filmem Black Friday (2004), kontroverzním zpracováním nechvalně známých bombových útoků v Bombaji v roce 1993 se zúčastnil festivalu v Locarnu. Sugestivní vypravěč Kashyap, který umně vnáší styl ze západních kinematografií do indických reálií, vzbudil velký ohlas i temně humorným psychologickým thrillerem se surreálnými prvky No Smoking (2007), volně na motivy povídky Stephena Kinga.

MFF Karlovy Vary

Producentská filmografie

Režijní filmografie

Scenáristická filmografie

Herecká filmografie

Filmy

2020 Ghoomketu
2019 Růže z Bombaje
2018 Daas Dev
Imaikkaa Nodigal
2016 Akira
2014 Bhoothnath Returns
Happy New Year
2013 Šerední
2012 Gangy z Wasseypuru
2011 Shagird
Trishna
2010 I Am
2009 Dev.D
Gulaal
Tera Kya Hoga Johnny
Šťastná náhoda
2004 Černý pátek

TV seriály

2014 Yudh (TV seriál)
1994 Mahárádžova dcera (TV seriál)

Dokumentární

2016 The Creative Indians (TV seriál)
2009 Making of 'Dev.D', The (TV film)

Střihačská filmografie

Filmy

2015 Meeruthiya Gangsters
2013 Queen

Host

TV pořady

2016 The Kapil Sharma Show (TV pořad)
1996 Festivalové vteřiny (TV pořad)