Reklama

Reklama

Heliopolis - město Slunce

(TV film)
  • Německo Die Sonnenstadt der Pharaonen (více)
Německo / Itálie, 2020, 53 min

Scénář:

Sandra Papadopoulos

Hrají:

Udo Wachtveitl (vypravěč)

Obsahy(1)

Pod ulicemi dnešní Káhiry se skrývají pozůstatky města, v němž Bohové předávali faraonům vládu nad starověkým Egyptem... Starověcí Egypťané považovali Heliopoli za kolébku své civilizace. Zdejší chrámová oblast byla předobrazem proslulého komplexu v Karnaku a zdobila ji spousta obelisků, které jsou dnes rozptýleny po celém světě. Po třech tisíciletích však toto „město Slunce“ jako by z dějin zmizelo a dnes hrozí, že budou jeho pozůstatky navždy obětí stále se rozrůstající egyptské metropole, Káhiry. Tým složený z německých a egyptských odborníků nyní pátrá po zbytcích významných chrámů, jež známe z dochovaných starověkých dokumentů, avšak fyzicky nebyly nikdy důkladně prozkoumány. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

sportovec 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodný dokument o dalším článku předhistorie evropské civilizace. S Orientem jsme spjati víc, než tušíme a připouštíme. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Egypt je na vykopávky staršie ako Máziková ako stvorený a tam každý tím, čo tam dojde zaručene niečo nájde. História je vždy taká vzrušujúca, len dokument vždy byť nemusí a tento mi naozaj žiadne vzruchy nepriniesol, hoci môže to priniesť veľký posun ohľadom uctievania a viery u starých Egypťanov. Ono, viac prinesú ešte ďalšie objavy. ()

Reklama

Reklama