Reklama

Reklama

Anelka: Nepochopený střelec

  • Francie Anelka : L'incompris (více)
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Nevypočitatelný, nebo nedostižný? Anebo obojí? Tenhle dokument se zblízka podívá na kariéru kontroverzního francouzského fotbalisty Nicolase Anelky. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (43)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

tyhle dokumenty budou vždycky divácky vděčné.Tím spíš,když budou o "komplikovaných" osobnostech,kterou Nicholas Anelka (minimálně na venek) byl a je.Nejsem si sice úplně jistý,jestli tenhle kousek dokáže oslovit i nefotbalové fanoušky,ale já sem si rád zavzpomínal na dobu kdy Arsenal něco vyhrál a nebo na dobu kdy se úplně rozložil,mě už v tu dobu ne zrovna sympatický Francouzský nároďák...70 ()

Visáč 

všechny recenze uživatele

Otvorená spoveď futbalového žoldniera a solitéra s minimálnou dávkou sebareflexie. Očivodná snaha tvorcov rehabilitovať Anelku cez imidž zásadového family mana pôsobí občas kontraproduktívne. Anelka je aj po rokoch "true to his nature" a budí skôr dojem človeka na nesprávnom mieste v nesprávny čas. Pre niekoho "jeden z tragickejch případů promrhanýho talentu", pre mňa komplikovaná postava hodná dôkladnejšej analýzy. ()

Reklama

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Milé prekvapenie. Anelka je prototyp zaujímavého zákulisného prierezu (pre laika) hráča, ktorý nehral podľa mediálnych pravidiel, nerád bol "politicky korektný" a bol viac solitérom, než tímovým srdciarom. To však neznamená, že by nemal rovnaké ciele a túžby ako ostatní. Presadil sa ako veľmi mladý talent v PSG, porušil niektoré nepísané pravidlá o transakciách a zmluvách a takpovediac bol nielen pri osudových športových okamihoch, ale aj pri škandáloch či nepochopeniach zo strán verejnosti. Dokument to vrúcne reflektuje a približuje jeho nevrlý prístup v otvorenú úprimnú spoveď. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Anelka a přátelé o Anelkovi a jeho komplikované kariéře plné kontroverzí. Nebo, pohledem oněch přátel, plné nedorozumění. Pokud se přenesete přes jednostrannost, nehledání jmenovatelů "co rok to jiná, zpravidla horší, štace" a chybějící protinázory, tak jde o dobře podaný pohled na kariéru fotbalového žoldáka, který po sobě zanechal pachuť "fotbalista vod pánaboha, kdyby jen hlava chtěla, ten toho mohl dosáhnout", ale kde on u všech přestupů a incidentů bez výjimky dodnes razí postoj "já jsem chtěl, ale to ONI". Studie nepokory schovaná za rouškou jakože pokory po letech. A zcela nechtěná, protože autor neskrývaně patří do týmu Anelka. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Nico Anelku vnímám jako talent, který měl na víc. Jenže co je víc? Získal několik cenných trofejí, střílel góly vlastně všude kde byl. A fotbalista to byl jistě minimálně velmi dobrý. Jenže měl i druhou stránku. A skvělé je to, že především pod ní nahlíží dokument od N. Představuje nám NA jako vcelku normálního člověka co musí řešit problémy nepřipraven a často pod dojmem emocí. No a tím pádem ne úplně dobře. Na druhou stranu nám Anelku ukazuje jako normálního člověka co ví, že chyby dělal a některé ho mrzí. Nebudu naivní a po shlédnutí dokumentu si myslet, že byl jen ve špatných chvílích na špatném místě, ale rozhodně se na poměrně významnou postavu mých dětských fotbalových let budu dívat jinak. 88 procent za povedené povídání s Anelkou o Anelkovi. ()

Reklama

Reklama