Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá norská režisérka Hilde Heierová, absolventka filmové školy v New Yorku, dokázala svým debutem, který nepostrádá ženský pohled na svět i notnou dávku ironie a humoru, zaujmout na řadě přehlídek a festivalů. Její příběh je věčný a její hrdinka je typickou ženou, která v jistém okamžiku prohlédne a rozhodne se jít vlastní cestou, nenechat se vydírat blízkými a klamat těmi, jež miluje. Siv žije pro hudbu a miluje ji víc než cokoliv na světě. Tóny Aidy ze scény, kde tráví hodiny v nápovědní budce, pro ni znamenají jednu z nejsilnějších životních emocí. Právě tak naplno by se ráda věnovala svému manželovi, ke kterému se po svatbě nastěhovala. Všude však vládnou jeho zvyky, jeho děti a vliv jeho bývalé manželky. Jednoho dne se objeví nepohyblivá exmanželka ve dveřích jejich nového domova... (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

Lynn 

všechny recenze uživatele

Docela jsem váhala meti 3 a 4*, nakonec jsem se přiklonila k těm třem. Ale to neznamená, že by Suflérka byl špatný film. Obzvlášť se mi líbily scény z domova. Zpočátku slibný (zamilovaný) vztah se po svatbě mění v rodinný život "druhé ženy", neboť (novo)manžel má závazky v podobě ex-manželky a dvou dětí. Hlavní hrdinka Siv se tak stává v pravém slova smyslu onou druhou ženou. Jen je škoda, že ostatní scény (např. z divadla) už nejsou tak zajímavé a spíše zdržují, protože to, co diváka skutečně zajímá, je vývoj vztahu Siv a Freda. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Celé je to takové neslané nemastné, nic mě pořádně nezaujalo, ani herecké výkony se mi nezdály nijak dobré. Tři hvězdičky pouze kvůli mým sympatiím k severskému filmu. Vím, že tam nahoře umí točit moc dobře. ()

DonPedro 

všechny recenze uživatele

Tiiiše jen tiiiše !!! (fortissimo) Na rozdíl od Schůzky s Venuší neohřála Suflérka můj chladný vztah k opeře ani o stupeň, přesto si zaslouží dostat šanci. Hege Schøyen v hlavní roli je velesympatická a k dobru věci je hodně cítit i ženská ruka podepsaná pod filmem – napsat mužskou postavu tak, aby se chovala zcela přirozeně a zároveň jako naprostý idiot bez špetky empatie, to chce bolestné zkušenosti z druhé strany barikády. ()

1frida2 

všechny recenze uživatele

Hráč na tubu je dobrá partie, zvláště, když miluje operu, divadlo, zpěv a nápovědní budku i s nápovědou(suflérkou). A kromě toho, doma čeká manžel, který se být manželem jen zdá. ()

Mates Hradecky 

všechny recenze uživatele

Jsem umělecky založená svobodná emancipovaná žena, která se zajímá pouze o hudbu a svou profesi nápovědy ve státní opeře. Bydlím u matky v pokroví obklopena uměleckými předměty. Vařit sice neumím, ale za to znám každou notu opery Aida. Vstoupím ve sňatek s rozvedeným lékařem, který se stará o dvě děti a žije bohatým sportovním životem. Domácnosti a dětí si raději nevšímám a vůbec mě nevadí, že všechny mé věci skončily po přistěhování ve sklepě lékařovy vily. A pak se strašně divím, že se manželství rozpadlo. Nu což, další mužský exemplář čeká v záloze, tentokrát kolega muzikant - hráč na bombardón ála Pierre Richard. Na severský film pociťuji mírné zklamání. ()

Reklama

Reklama