Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Už je to rok, co došlo k vraždě prof. Miklóse Kollera a vrah není stále znám. Poslední, kdo jistě viděl profesora živého, byl Dr. Bán (Zoltán Latinovits), hráli tehdy večer spolu karty. Co se stalo později – od chvíle, kdy dohráli, až do 8:20 večer, kdy nalezla mrtvolu Olga Radicsová (Margit Makay) – je doposud obestřeno tajemstvím. Jediné poznatky z výslechů hodné zaznamenání jsou, že profesor měl údajně pletky se svojí sekretářkou a jeho práce. Zizi však inkriminovaný večer strávila doma – alespoň jí toto alibi potvrdil muž, se kterým žije. A co se týče profesorovy práce, vychází jeho smrt v ještě tragičtějším světle: vedle medicínské praxe a přednášek na lékařské fakultě má dopad i na výzkumné práce, které vedl Miklós Koller na perspektivně průlomovém léku spolu s kolegou prof. Puknerem (Antal Páger).
Toto je tedy v kostce pětice hlavních podezřelých. Vlastně nikoliv, nejde opomenout ani jeho neteř, jedinou příbuznou a dědičku půl milionu z jeho pozůstalosti. Jde o jedinou osobu, u níž by se dalo hovořit o jasném motivu, kdyby ji ovšem na druhou stranu z okruhu možných pachatelů prakticky nevylučoval fakt, že v té době žila už deset let v Paříži. Pozornost si nicméně zaslouží, neboť se poměrně záhy po smrti strýce přestěhovala zpět do Maďarska.
Vyšetřovatel případu kapitán György Barto (György Kálmán) nemá žádný konkrétní důvod, aby se dnes s těmito šesti nalodil na výletní parník, na němž jedou spolu se zhruba dalšími třiceti hosty pozvanými u příležitost smutného ročního výročí do malého dunajského městečka Dunaszentmártin, místa činu. Přesto na palubu nastoupil. Jako by něco cítil ve vzduchu... (chamonix)

(více)

Recenze (1)

Themyth 

všechny recenze uživatele

Klasické krimi v čierno - bielom prevedení. Po celý čas ste v napätí, kto bude vrahom. Tvorcom sa podarilo udržať laťku kvality nadpriemerne vysokú. Charakterizoval by som film ako maďarskú poctu Hitchcockovskému štýlu spracovania kriminálnej látky so solídnym výsledkom. ()

Reklama

Reklama