Reklama

Reklama

Křížem krážem Izraelem

(seriál)
Česko, 2020, 3 h 54 min (Minutáž: 26 min)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Zemí, kde se potkávají dějiny několika náboženství, zemí posvátných míst i úchvatných přírodních krás nás provede herečka Veronika Žilková, která zde prožila několik let... Izrael, malá osmimilionová země na Středním východě, která existuje jen něco málo přes sedmdesát let, je nádherná a výjimečná země, která nabízí na rozloze třetinově menší, než je ČR, všechny možné přírodní „krásy světa”. Rudé moře s korálovou pláží plnou barevných ryb. Pouště, kde jsou vysoké hory a největší kráter na světě. Údolí, oázy s pomerančovými sady… Středozemní moře, dvě jezera velikosti moře: Mrtvé moře a Galilejské jezero. Zelené kopce pokryté olivovými háji, zalesněné hory i zasypané sněhem… Lidé sem jezdí za židovskými, arabskými či římskými památkami. Pro mnoho lidí jde o Svatou zemi, kde se narodil a působil Ježíš. Izraelci někdy s humorem říkají: V Jeruzalémě se modlí, v Tel Avivu tančí, v Haifě se pracuje. Postupně projdeme celou zemi, ukážeme si zajímavá místa, kudy kráčely dějiny, ale i moderní stát plný univerzit, úspěšných start-upů a vědeckých objevů. Představíme multikulturální zemi, kde žijí vedle sebe a pospolu Židé, muslimové i křesťané. Objevíme zde i českou stopu, a to jak v historii, tak při setkání se zajímavými Čechy, kteří v současném Izraeli žijí. Čeká nás mnoho zajímavostí z velmi různorodé země, ale také proč mají Izraelci Čechy tak rádi. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele ilemas k tomuto seriálu (7)

Tel Aviv (2020) (E01) 

Začátek ve starobylém přístavním městě Jafta mě zaujal svými úzkými uličkami, ale dál se to nějak zvrtlo. Víc než na záběry města byl neustále pohled na Žilkovou. Tento díl by se dal nazvat i jako „ blbka v Izraeli". Snad další díly nebudou v podobném duchu a budou lepší, v Izraeli je toho hodně k vidění, letos jsem už měl zájezd i s Jordánskem a návštěvou Petry zaplacený a dva dny před odletem jsem ho musel kvůli covidu zrušit. Takže jsem rád aspoň za takové dokumenty a poctivě dosleduji všechny epizody i kdyby byly stejně blbé jako ta první. Snad se tam po covidu podívám, ale jak se znám, pojedu zas jinam. Tak jsem si naplánoval cestu, itinerář, jako bych tam už byl. ()

Negev (2020) (E02) 

Tak jsem se těšil na krásnou cestopisnou sérii o podrobném poznávání celého Izraele, kam jsem se letos kvůli covidu nedostal (letět o dva dny!!! dřív, tak mě to vyšlo) a místo toho dostávám jakési praštěné putování s mnohdy hloupými komentáři., ale něco i tak zaujme, tak mě nezbývá, než celý seriál přetrpět a dosledovat. ()

Starověké přístavy (2020) (E03) 

Tato epizoda mě nějak nenadchla, až na krásné zahrady nic moc k vidění a hodně kecání. ()

Eilat (2020) (E04) 

Eilat - zajímavé místo, kam jsem měl letos jet a kvůli covidu dva dny před odletem jsem spolu s Jordánskem návštěvu Izraele musel na poslední chvíli zrušit. Vše zaplaceno, vyřízeno, naplánováno křížem krážem Izraelem spolu s Jordánském a krátkou návštěvou Egypta, to nasere. Naštěstí jsem dostal všechny peníze do koruny zpět což se mnohým už později nepoštěstilo.Tak snad někdy příště. Dosud nejlepší epizoda. ()

Od Akka po Golany (2020) (E05) 

V této epizodě mě nejvíce zaujalo město Safed se svými úzkými starobylými uličkami. ()

Mrtvé moře (2020) (E06) 

Začátek epizody Mrtvé moře a pevnost Masada byl jak klasický cestopisný dokument, ale od nástupu Nikol se to zvrtlo v téměř nezáživné diblíkovství V.Žilkové, kdy v parku zkouší cvičit nebo ve skalách řve a volá Davida. ()

Z Nazaretu do Bejt Še'anu (2020) (E07) 

Krásná epizoda se zajímavými ale leckdy přiblblými komentáři. Dívat se na Veroniku Žílkovou jak tam blbne a neustále se předvádí je utrpení. Trapné putování po zajímavé zemi. ()

Reklama

Reklama