Reklama

Reklama

Greta Thunbergová - Hlas budoucnosti

  • Austrálie Greta Thunberg - The Voice of the Future
Austrálie, 2020, 56 min

Režie:

Jordan Hill

Hrají:

Greta Thunberg (a.z.)

Obsahy(1)

Příběh školačky, která probudila svět... 20. 8. 2018 si žákyně deváté třídy sama vyrobila transparent s poselstvím pro ty, kdo kolem ní u budovy parlamentu ve Stockholmu projdou. Na transparentu stálo: „Školní stávka za klima“. Touto patnáctiletou dívkou byla tehdy ještě neznámá Greta Thunbergová. Měla ale už jasné poselství pro celý svět. Mimo jiné i myšlenku „Protože se vy, dospělí, nestaráte o mou budoucnost, musím se starat já“. A o všem, co přišlo potom hovoří tento osobní příběh, který končí jejími slovy: „My jsme mladí. My jsme ti, kdo v tom budou muset žít.“ (Česká televize)

(více)

Recenze (23)

hygienik 

všechny recenze uživatele

Greta je presvedčivá a fandím jej, aj keď znižovať svoju uhlíkovú stopu nemám potrebu a triedenie odpadu ma otravuje. Celý problém je komplexný a tento dokument ho zjednodušuje. Vnáša doňho viac emócií, než ponúka realizovateľných riešení. Nechápem, prečo vyvoláva osoba Grety tak výrazne negatívne reakcie. Elon Musk má Aspergra ako ona a nikomu to nevadí. Zaujímalo by ma, či by sa tak negatívne reakcie objavili aj keby tvárou ekokampane bol úspešný podnikateľ, ktorý zavrel svoje celosvetové napr. uhoľné impérium. ()

kondor77 odpad!

všechny recenze uživatele

Z projevu Grety na půdě OSN jsem byl stejně konsternovaný jako z projevu Adolfa Hitlera v říšském sněmu 1. září roku 1939. Jenomže lidé jsou nepoučitelní a tak této mladé ženě s poruchou autistického spektra nejenže naslouchají, ale jako hloupé stádo se jejím apelem nechají vést. K samotnému dokumentu: ani fašisté a ani komunisté nenatočili přesvědčivější propagandistické dílo, které si vytírá prdel kritickým myšlením. ()

Reklama

JASON_X odpad!

všechny recenze uživatele

Netuším, zda není proti zdejším pravidlům mít ke dvěma různým filmům jeden stejný komentář. Ale jelikož se jedná o dvě velmi podobná kinematografická lejna s velmi podobným blitkopudným obsahem, zopakuju už jednou řečené (napsané). Tedy: Zjevně mentálně retardovaná holka s mozkožroutem v hlavě a s poruchou osobnosti, toť nechtěně komický vzor všech pseudoekologických hysteriků, naivních mladých hejlů, či hlupáků. Její vzteklé teatrální kázání v OSN tamním pokryteckým panákům, kteří jí za to ještě tleskali, je jeden z mnoha absurdních mediálních výjevů z dnešní nemocné, nezdravé doby. Figurka ve spárech všelijakých levičáckých pomatenců, většinou práce se štítících neschopných příživníků z různých "neziskovek", hodlajících za vydatné pomoci novinářských filcek co nejvíc zmrvit naši (už beztak notně namrvenou) euroamerickou civilizaci. Ve staré Spartě by letěla ze skály. ()

gudaulin odpad!

všechny recenze uživatele

Jednorozměrný adorační dokument Kim-Irsenovského střihu, který ve své nekritičnosti dosahuje opačného efektu a svým zápalem pro věc připomíná naivitu budovatelských agitek konce 40. let. Pokud věnovat čas dokumentu o Gretě Thunberg, pak je daleko lepší volbou I Am Greta od Nathana Grossmana. Celkový dojem: 0 %. ()

Brtniik 

všechny recenze uživatele

Koho napadlo realisovat tento až trapně adorační dokument?! Dost podrobně jsme si prohlédli Štokholm, za co díky, ale Grétl permanentně vypouští fráze. Pobavilo mě, že se zmínila, že ani její rodiče (natož jiní dospěláci) ji stran ekologie nerozuměli. Ještě, že jsou všímaví, včas prozřeli a dcerušku podporují. ___ Není pochyb, že Grétl má v hrubých rysech pravdu, ale ony protesty se tak nějak míjejí účinkem. Zajímavý postřeh byl, že za globálními problémy stojí hamižnost podnikatelů všeho druhu. To je nesporné, ale chtělo by to uskromnit se, nekupovat zboží, které procestovalo Zemi, ale to nikdo (vč. mě) neudělá. Že protlačovaná elektromobilita je slepou uličkou, to studenti zatím bohužel nehlásají. ____ Srdceryvné záběry nepořádku jsou poněkud zavádějící, jelikož kdo trochu cestuje a má otevřené oči ví, jak vypadá NSR, Švajc, jak je to u nás či (až na výjimky) v EU a že bordel dělají (a mohutně plýtvají) chudí lidé, ale to si nikdo nepřizná, natož aby s tím něco dělal. Čili tvůrcové vytvořili zavádějící až lživý dokument a ten nezaslouží víc než jednu hvězdu. ____ Jo, málem bych zapomněl na eko lodní výlet. Jeden náš věhlasný mořeplavec tvrdí, že loď, která Grétl ekologicky přepravila na slavný kongres s nezapomenutelným projevem, se v podstatě nedá bezezbytku zlikvidovat. Farizejští novináři pak obecenstvu nezprostředkovali informaci, že plavba na sportovním plavidle této třídy není příjemná, natož pohodlná. Chybí mi reportáž, kterak se milá Grétl cestou zblila jako Alík, jelikož jinak to být nemohlo i kdyby, jako Švédka, měla s jachtáním zkušenosti. O5 se nás někdo snaží někam vmanipulovat. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama