Reklama

Reklama

Chytrý jako koza

(TV film)
  • Francie Malin comme une chèvre (více)
Francie, 2019, 52 min

Režie:

Emma Baus

Obsahy(1)

Život a inteligenci koz zkoumají na farmě moderní ošetřovatelé. Příběh zvířete, které dlouhá století patřilo k nejběžnějšímu domácímu skotu... Na anglickém venkově žilo v jednom útulku stádečko koz. A ty byly ochotny nechat podrobně zkoumat své kozí mozky. Staly se ideálními kandidátkami pro testy inteligence. Kozí průkopnice umožnily získat revoluční poznatky o tomto druhu hospodářského zvířete. Dokázaly věci, které od nich nikdo nečekal. Mnohé podivuhodné schopnosti, získaly už dávno tím, jak se přizpůsobovaly podmínkám okolního prostředí. V Alpách, v Maroku, v anglickém Devonu i ve Spojených státech. Tam se zúčastňují kozích výstav. A někdy i kurzů jógy. Nevěříte? Dívejte se a pochopíte, že rčení – chytrý jako koza – není ani trochu přehnané. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Marze 

všechny recenze uživatele

Asi kvůli rozněžněným milovníkům koz, "krav pro chudé" , se zde neobjevily romantické milostné námluvy, kdy se samec potírá vlastní močí, aby samici rozrajcoval. ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Žádné převratné vědecké výzkumy, naštěstí. Naopak, velmi laskavým způsobem pojatý dokument, který ukazuje kozu jako překvapivě vynalézavé zvíře, které ve vztahu k člověku připomíná psí mazlíčky. ()

Reklama

Galerie (13)

Reklama

Reklama