Reklama

Reklama

Versailles: Náročné úkoly Krále Slunce

(TV film)
  • Francie Versailles, les défis du roi Soleil (více)
Francie, 2019, 90 min (Alternativní 2x45 min)

Obsahy(1)

Zámek Versailles je slavný po celém světě a jeho zahrady přitahují více než 7,5 milionu návštěvníků každý rok, ale odhaluje toto legendární dílo všechna svá tajemství? Versailles bylo skutečným katalyzátorem vědeckého výzkumu ve Francii 17. století a největším staveništěm v Evropě. Navzdory mobilizaci celé země, brilantní práci jejích řemeslníků, smrti tisíců lidí a odhodlání všech jejích vědců té doby zůstala nevyřešena jedna otázka: kde hledat vodu. Tento pozoruhodný dokumentární seriál se zabývá velkým současným vědeckým výzkumem doplněným rekonstrukcí paláce ve Versailles, novými vědeckými objevy, vynálezy, pokusy, archivními obrazy a názory vědců. Ponoříme se do historie a prozkoumáme kolosální úkol budování královského paláce. (Viasat)

(více)

Recenze (4)

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

pořad jsem si náramně užila.Všechny údaje se musely vejít do 90 minut ale i tak tvůrci poskytli spoustu údajů a informací.Takhle to na vlastní oči při návštěvě neuvidíte.Paráda. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Majestátna hudba akoby z nejakého kinotrháku chce v dokumente privodiť tú atmosféru veľkoleposti, ktorú priniesol Ľudovít XIV. Ale až tak by som ho neospevoval. Ako sami tvorcovia tvrdia, tisíce ľudí prišlo o život pre jeho veľkolepé plány. A pre koho slávu to robil? Pre slávu Boha alebo pre slávu ľudstva? Nie, len pre tú svoju. Je život tisícov menej ako sebastrednosť jedného liliputánskeho panovníka s výškou 162 cm? ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavé a podrobné informácie o budovaní najveľkolepejšieho palácového areálu na svete. Čo sa podarilo aj čo sa nepodarilo a nedokončilo. Okrem promenád, vodných kanáloch a kvetinových záhradách som sú tu aj informácie o pestovaní zeleniny a ovocných stromoch, čo som nepredpokladal. Je zvláštne, že po takých tyranoch ako Ľudovít XIV. zostala na svete takáto nádhera. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Skvělý popis s ilustrací všech úžasných vynálezů a prací na výstavbě paláce, parků a zahrad, vodních zdrojů a rozvodů. To všechno pak napodobovali další evropští panovníci, tedy ti, kteří na to měli prostředky. Je nutno obdivovat píli a výkonnost panovníka, který to vše organizoval. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama