Reklama

Reklama

V karavanu po Česku - Série 2 (2022) (série)


Moravskoslezský kraj (S02E01)

(epizoda)
Česko, 2022, 27 min

Scénář:

Jakub Wehrenberg

Kamera:

Jakub Kolář

Hrají:

Aleš Háma

Obsahy(1)

Druhá největší hradní zřícenina na Moravě se nachází v Hukvaldech. Místo neodmyslitelně spojené se jménem hudebního skladatele Leoše Janáčka láká návštěvníky třeba i k procházce rozlehlou oborou. Už přídomek Moravský Betlém napovídá neznalému, že Štramberk je městečko malebné. Je ale také místem velmi voňavým, protože tu doslova na každém rohu voní místní laskomina. O tom, jak je naše doba individualistická, se už řeklo a napsalo mnohé. V Jistebníku to ale pojali po svém a rozhodli se s tím i něco konkrétního udělat. Výsledkem je místní Galerijní ulice, kterou Aleš nemohl minout bez povšimnutí. Trochu mrazivý zážitek prožil Aleš v Hlučíně-Darkovičkách. V areálu vojenského opevnění sice člověk obdivuje důmyslnost a nápaditost vojenských inženýrů, zároveň se tu ale doslova zpřítomňují obavy, úzkost a strach těch, kteří ve stísněných bunkrech sloužili. To ve Cvilíně si vyzkoušel i svou fyzickou kondici. Vystoupat k poutníku kostelu Panny Marie Sedmibolestné není jen tak. A to ještě netušil, že další dávka schodů ho bude čekat na nedaleké rozhledně. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Brtniik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I v tomto dílu jezdí p. Háma "karavanem" co se mimochodem nesmí(!) namísto popravdě obytným vozem... Pak není divu, že lid říká radiostanici "vysílačka", kmitočtu "frekvence" a špenát má tak báječný obsah železa, že by bylo možné ho odevzdávat v rámci "železné neděle"... Dost mě udivuje, proč se tam objevuje obytňák, když o problematice v této oblasti nepadne ani slovo. Klidně by p. Hámu mohli někam dopravit a tam by odvyprávěl předložený text. Je podivné, že sám jede v rodinném obytňáku. Anebo nám TV taktně zatajuje, že s ním jezdí i štáb - bylo by to pochopitelné, jelikož jinak by jednomu člověku bohatě stačil některý obytňák třeba o Fy. Pössl pohodlný pro dva (v nouzi tři) lidi. Nejsem si jist, co nepoučenému divákovi tento cyklus přinese kromě dalšího zmatení pojmů. ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nedávné zjištění, že loňské zklamání z cestopisu o českých krajích, které původně nezahrnulo úplně všechny, se vrací se zbytkem tehdy postrádaných, mě fakticky potěšilo. Háma je sympaťák, tenhle jednoduchý koncept na mě funguje a s čerstvým přelouskáním Ziburova putování po Česku je tohle příjemná paralela. ()

Reklama

Galerie (12)

Reklama

Reklama