Reklama

Reklama

V karavanu po Česku - Série 2 (2022) (série)


Moravskoslezský kraj (S02E01)

(epizoda)
Česko, 2022, 27 min

Scénář:

Jakub Wehrenberg

Kamera:

Jakub Kolář

Hrají:

Aleš Háma

Obsahy(1)

Druhá největší hradní zřícenina na Moravě se nachází v Hukvaldech. Místo neodmyslitelně spojené se jménem hudebního skladatele Leoše Janáčka láká návštěvníky třeba i k procházce rozlehlou oborou. Už přídomek Moravský Betlém napovídá neznalému, že Štramberk je městečko malebné. Je ale také místem velmi voňavým, protože tu doslova na každém rohu voní místní laskomina. O tom, jak je naše doba individualistická, se už řeklo a napsalo mnohé. V Jistebníku to ale pojali po svém a rozhodli se s tím i něco konkrétního udělat. Výsledkem je místní Galerijní ulice, kterou Aleš nemohl minout bez povšimnutí. Trochu mrazivý zážitek prožil Aleš v Hlučíně-Darkovičkách. V areálu vojenského opevnění sice člověk obdivuje důmyslnost a nápaditost vojenských inženýrů, zároveň se tu ale doslova zpřítomňují obavy, úzkost a strach těch, kteří ve stísněných bunkrech sloužili. To ve Cvilíně si vyzkoušel i svou fyzickou kondici. Vystoupat k poutníku kostelu Panny Marie Sedmibolestné není jen tak. A to ještě netušil, že další dávka schodů ho bude čekat na nedaleké rozhledně. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nedávné zjištění, že loňské zklamání z cestopisu o českých krajích, které původně nezahrnulo úplně všechny, se vrací se zbytkem tehdy postrádaných, mě fakticky potěšilo. Háma je sympaťák, tenhle jednoduchý koncept na mě funguje a s čerstvým přelouskáním Ziburova putování po Česku je tohle příjemná paralela. ()

Brtniik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I v tomto dílu jezdí p. Háma "karavanem" co se mimochodem nesmí(!) namísto popravdě obytným vozem... Pak není divu, že lid říká radiostanici "vysílačka", kmitočtu "frekvence" a špenát má tak báječný obsah železa, že by bylo možné ho odevzdávat v rámci "železné neděle"... Dost mě udivuje, proč se tam objevuje obytňák, když o problematice v této oblasti nepadne ani slovo. Klidně by p. Hámu mohli někam dopravit a tam by odvyprávěl předložený text. Je podivné, že sám jede v rodinném obytňáku. Anebo nám TV taktně zatajuje, že s ním jezdí i štáb - bylo by to pochopitelné, jelikož jinak by jednomu člověku bohatě stačil některý obytňák třeba o Fy. Pössl pohodlný pro dva (v nouzi tři) lidi. Nejsem si jist, co nepoučenému divákovi tento cyklus přinese kromě dalšího zmatení pojmů. ()

Reklama

Reklama