Reklama

Reklama

Americký námořník si nádherným zpěvem získá přízeň velšských horníků, se kterými pak vyrazí do boje za lepší podmínky v práci. (Netflix)

Recenze (2)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý snímek natáčený v době britského vstupu do druhé světové války, o kterém se lze v zahraničních zdrojích dočíst docela dost zajímavostí. Tak předně, film měl mít původně jiný konec, ale protože nebyly lokality pro natáčení a taky snad hrozilo ideologické zneužití, dopadl nakonec jinak. Prostředí meziválečné hornické osady ve Walesu je pro našince dost geograficko-časově vzdálené, takže film může být i vhodnou pomůckou pro dobové studia, nedoporučuji ho však k procvičování angličtiny. Přízvuk herců je opravdu dost vzdálený britské angličtině, zpočátku nesrozumitelný, později po navyknutí si spíše legrační. K filmu jsem se dostal přes Edwarda Chapmana, pozdějšího pana Grimsdala z Wisdomovsko-pitkinovských komedií. ()

Kenneth 

všechny recenze uživatele

Život v jedné hornické vesnici, která po důlním neštěstí přijde o hlavní zdroj obživy, protože důl je zavřen. Film překvapivě místy působí jak socialistická agitka z 50. let, ale příběh je to celkem zajímavý a dá se na to dívat. ()

Reklama

Galerie (9)

Reklama

Reklama