Reklama

Reklama

The Sadness

Trailer
Tchaj-wan, 2021, 99 min

Město Tchaj-pej náhle propuká v krvavý chaos, a to kvůli viru, díky kterému jsou lidé nuceni vraždit, mučit a dělat spoustu horších ohavností. Mladý pár je dohnán až na hranici zdravého rozumu, když se snaží znovu sejít uprostřed této strašné apokalypsy. Doba pořádku a radosti je pryč, zůstává pouze a jen „smutek“ (The Sadness). (HanzoBureshi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Další jeden z nejlepších hororů z dnešní doby - Brutální masakr a fakt skvělý hlášky :D Už co jsem viděl první trailer jsem se na to těšil jak svině :) Nejdřív jsem si myslel že jde zas o zombíky ale bylo to jinak. Krvák jak prase a scéna s okem neměla chybu :D Tzu-Chiang Wang byl dobrej magor :D Gore pecka! Na konci v titulcích skvělej metal - To jsem si hned dal na plný koule ve sluchátkách. Rejža Rob Jabbaz natočil výbornej gorefest masakr - Na svůj první film výborná práce. ()

PabloFuentes 

všechny recenze uživatele

Horší jak zombie apokalypsa, protože tady jsou nakažení velmi vynalézaví a užívají si to. Tento film jsem chtěl vidět už dlouho (od prvního traileru). Věděl jsem, že to bude velký gore, přistupoval jsem tak k němu a co jsem očekával, jsem i dostal. Mozek nechte klidně na dovolené. Jen je škoda, že si to nedokázalo udržet ten drive, který to postupně získalo, až do konce. Scéna z metra top! ()

Reklama

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Drsné ano, ale že by jednalo o něco echt gore objevného to zase prrr! Ty scény, kde si mohli s brutalitou opravdu vyhrát, tak se sfouknou mimo záběr 😏... znasilnění očního důlku, rozsekání požární sekerou, hromadná zombie orgie. Zamrzí také absence nahoty. Zřejmě hlavní hrdince v kalhotkách něco přebývá... thajka 😏 ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

The Sadness není jen výživný masomlejn, jak by se mohlo zdát. Splatterová linka je pouze jedna z vícero. Milostný příběh Kat a Jima připomene známé tragické příběhy z historie, pověstí i literatury. Zdařilé gore - šťavnaté zákusy, ukousnutý (téměř) nos, opaření a rozdrásání obličeje, práce s nožem (rozkošná rudá fontána až na strop), sekerou, hasičákem nebo deštníkem, střeva ven - doprovázené extrémním sexem (připomínka - D. Cronenberg a jeho Shivers) tvoří další linku. A pak samozřejmě kritika společnosti, co využívá posledních tří let skutečné pandemie. A Jabbaz je ve své vizi nemilosrdný tak, jako býval ve svém díle K. Čapek. Kdopak si na konci vzpomněl na Bílou nemoc? Člověk nemusí být hororový expert, aby pochopil, že gore zde není účelem, nýbrž prostředkem. Proto nevadí, že je až na hraně komična, jelikož tím naopak podtrhuje vážnost situace, v níž se lidé nachází. Popírači konečně otevírají oči, ale už jim to moc nepomůže. Každopádně film si lze užít i jako prvoplánový akční masakr, kterým ovšem není. ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Hodně v pohodě Asijskej gore splatter, kde se tělníma tekutinama nešetřilo, mělo to náboj, atmosféru i pandemické flashbacky. Za mě sice vyprcaný finále, ale zachraňovaly to jednotlivé scény (byznys man a penetrace oční jamky, jak deštníkem tak penisem), velká nadmíra gore/splatter shitu a zneklidňující ztvárnění viru. Taková šikmooká jednohubka. 4* a.k.a 60% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Ve filmu bylo velmi málo počítačové animace, přičemž 99 % speciálních efektů byly praktické efekty. (HanzoBureshi)
  • Film byl natočen za 28 natáčecích dnů v Taipei a Keelung na Tchaj-wanu. (HanzoBureshi)
  • Kvůli pandemii covid-19 a vládním nařízením nebylo možné natáčet v metru a nemocnici, a tak byly tyto kulisy postaveny ve studiu. (HanzoBureshi)

Reklama

Reklama