Reklama

Reklama

Jan Koller: Příběh obyčejného kluka

  • Slovensko Jan Koller
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh Jana Kollera se řadí mezi světový unikát. Spousty prestižních zahraničních serverů se mu v minulosti věnovalo a shodli se na tom, že story “Českého Honzy“ je skutečnou pohádkou, která je asi už navždy nenapodobitelná. Sympatický obr totiž celé dětství, mládí a začátek plnoletosti nastupoval za amatérské kluby na vesnické úrovni. Nejčastěji pak za Smetanovu Lhotu v Jižních Čechách. Nikdo by si tenkrát ani v tom nejodvážnějším snu nedovedl asi představit, že z kluka, který dává góly ve vísce o 300 obyvatelích, bude jednou postrach všech fotbalových obran a brankářů.

Honza se shodou náhod dokázal dostat do rezervního mužstva tehdejší Sparty Praha, protože byl v Praze na brigádě a neměl kde trénovat. Přes rezervu se zanedlouho dokázal prokousat do kabiny prvního mužstva, kde se to jen hemžilo hvězdami a reprezentanty. Honza se dokázal prosadit do sestavy a vstřelit své první ligové góly. Bylo to něco neuvěřitelného. Když se mu angažmá ve Spartě přestávalo dařit, odešel do Belgického Lokerenu. I tam dokázal zlomit nepřízeň osudu a nakonec přestoupil do nejslavnějšího belgického a královského klubu Anderlecht Brusel. Zde vyhrál 2 tituly. Poté následovala Borussia Dortmund a titul v Bundeslize. Více než dvoumetrový obr se dokázal dostat až na vrchol. Střílel góly na mistrovství Evropy i světa a vyhrával tituly. Příběh Honzy Kollera není jen příběhem člověka, který to nevzdal i když mu nikdo nevěřil. Je to také příběh pro každého chlapce, který dnes hraje na vesnici fotbal. Příběh o tom, že pohádky se dějí a vždycky musí být motivace jít dál. (Bohemia MP)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (95)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Před dokumentem Jan Koller strašně historek vyprávěl v nejrůznějších rozhovorech, takže už mě to zas tak moc nepřekvapoval...avšak pořád se jedná o naprosto akurátní dokument, ničím samozřejmě významný, ale za to o slavné fotbalové osobnosti, jež si zaslouží, aby si široká veřejnost připomněla jeho příběh. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Průměrný sportovní dokument, co se jich natočilo milion a ještě se jich milion natočí. Nadprůměrným to dělá osobnost Jana Kollera a jeho životního příběhu, kdy se z vysmívaného kluka odněkud z prdelákova stala fotbalová star a historicky nejlepší střelec naší reprezentace (a sotva ho kdy někdo překoná). Úsměvné bylo vykrucování Horsta Siegla a Petra Kouby, že oni s ním tenkrát v té Spartě vlastně nijak nevymrdali, takhle to prostě ve fotbalovým prostředí chodí (Koller musí cítit zadostiučinění jak kráva). Ten traktor, resp. tu stopětku si možná mohli odpustit, ale zas vidět dvoumetrovýho Honzu, jak se do toho sotva vmáčkl, bylo super. ()

Reklama

Figu 

všechny recenze uživatele

Co si budeme povídat... Je to těžce přitažený za poslední zbytky chlupů na palici Jeníka a dokreslený to je taktéž solidně! Klasická brnkačka na city a pasáže k dojetí diváka nemůžou chybět. Nicméně forma jakou je to natočený a celkově ta omáčka okolo Dina na mě působí skvěle a funguje na jedničku! Navíc já jako milovník fotbalu a to samozřejmě hrdě toho českýho, nemůžu nikdy jít proti Jendovi, kterej patřil do té top nejlepší a nejslavnější generace českýho nároďáku a dokonce celá hra byla strategicky postavená především na něm, na jeho sklepávačkách a gólech. Jsem opravdu upřímně šťastnej, že mě tihle borci v životě neminuli, že jsem je mohl pospolu sledovat a že jsme tady u nás někdy takovou reprezentaci měli! 90% ()

joshula 

všechny recenze uživatele

Zásadní zlom, jak se dostal do Sparty není ani zde tak zdaleka popsán, jak by si zasloužil a vlastně jen je letmo zmíněn. V neposlední řadě, je dokument dělaný tak, aby i z nepřátel byly přátelé a žádné špatné období nebo spory v jeho kariéře se ve filmy zbytečně neřeší. Jak už zde bylo několikrát zmíněné. Je to pohled na úspěšné časy českého fotbalu pohledem jedno z aktérů... ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Tento dokument jsem vyhlížel už dlouho před jeho premiérou a děkuji všem kteří si dali tu práci na jeho natočení. Hrozně cením ony novodobé záběry přímo z míst, kde se vše před mnoha lety odehrávalo, raritní archivní záběry ze zápasů a také komentáře lidí, kteří u toho mohli tehdy být a tuto cestu s Honzou Kollerem prožívat. Ty dvě hodinky utekly strašně rychle a klidně bych snesl i delší stopáž. Škoda jen, že se streamovací distribuce ujalo pouze zatím české Voyo a né i někdo s větším dosahem ve světě... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • Větrovský spomína, že počas covidovej pandémie v roku 2020 sa nemal ako stretnúť s Kollerom, keďže reštaurácie boli zatvorené. Preto si spolu kúpili izbu v hoteli, kde ho presvedčil, aby o ňom nakrútil film. (Biopler)
  • Kollerov rozprávkový príbeh ako sa stal uznávaným svetovým futbalistom sa začal 1. januára 1993, keď sa rozdelilo Československo. V novom roku si šiel privyrobiť do Českej národnej banky triedením mincí. Tam ho oslovil pracovník banky či by nechcel skúsiť hrať za B-tím Sparty Praha. On sa šance chytil a ako dovtedy 19-ročný hráč len okresnej súťaže sa postupne vypracoval až na najlepšieho strelca českej reprezentácie. V 91 zápasoch za národný tím strelil 55 gólov. (Biopler)

Reklama

Reklama