Reklama

Reklama

Expedice Repti Planet - Ománské dobrodružství

  • angličtina Expedition Repti Planet – Oman Adventure

Obsahy(1)

Parta čtyř kamarádů a členů expedice Repti Planet vyráží natočit první, ryze český dokument o přírodním bohatství Sultanátu Omán, zaměřený na místní herpetofaunu (plazi a obojživelníci). Nemalé úsilí přináší své ovoce a daří se nalézt a vystopovat velké množství druhů zvířat. Vrcholem celé výpravy je bezesporu setkání s několika druhy zmijí a především kobrou arabskou (Naja arabica), chycenou při „výletní“ plavbě na řece. Celkově se daří najít přes 60 druhů plazů a obojživelníků a jedná se tak o nejucelenější filmový pohled na tuto jedinečnou ománskou faunu. (Joker7)

(více)

Recenze (3)

Stovajz 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem narazil náhodou při pátrání po nějakém dalším dokumentu o plazech, kterých bohužel moc není. Překvapilo mě, že je české výroby. Ano, není to sice David Attenborough, ale je vidět, že ho tvůrci natáčeli s láskou, humorem a s ohledem na zvířata. Dokument si na nic nehraje a přesto, že se jedná o amatérský počin, tak je zábavnější než nějaké profi produkce. Jsou tam i velmi hezké momenty a záběry. Film má rozumnou stopáž a dokázal si udržet pozornost i mé přítelkyně, která se o přírodu moc nezajímá. Kluci z Repti Planet, jen tak dál! A doufám, že to nezůstane jen u jednoho dokumentu. ()

Javkine 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Tak trochu jiný způsob vyprávění o plazech a obojživelnících. Film je zábavný a dokáže si udržet pozornost po celou stopáž. Odlehčené pojetí v kombinaci se zajímavými záběry plazů a obojživelníků, kteří se zase tak často v dokumentech o přírodě neobjevují. Těším se na další dobrodružství! ()

Reklama

Joker7 

všechny recenze uživatele

Z téhle země moc dokumentů o přírodě není, natož českých! Z hadů a dalších plazů má většina lidí iracionální strach a je hrozně dobře, že podobné filmy je ukazují v přirozené podobě a bez senzačních záběrů vystresovaných hadů vyprovokovaných k útoku na kameru. Jsou to nádherná zvířata, která si zaslouží náš respekt. Dobrá práce! Doufám, že takových filmů Repti Planet vyprodukuje víc! ()

Galerie (5)

Zajímavosti (7)

  • Celkově bylo půjčeným vozem Mitsubishi Pajero najeto 3 962 km. (Joker7)
  • První film z dílny Repti Planet, který vznikal doslova na koleni. Celkové náklady včetně letenek, půjčení vozu, dalších doprovodných nákladů pro celý tým a postprodukce nepřesáhly částku 150 000 Kč. (Joker7)
  • Expedice a celkové natáčení trvalo čtrnáct dní. (Joker7)

Reklama

Reklama