Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Zemřel herec Martin Štěpánek

Zemřel herec Martin Štěpánek

16.09.2010 Autor Bart
Narodil se jako nejstarší syn z druhého manželství herce Zdeňka Štěpánka. V mládí k herectví neinklinoval a v nultém ročníku se připravoval na studium medicíny. Odtud ale nakonec přešel na DAMU. Od roku 1968 (rok před absolutoriem) byl členem činohry Národního divadla, odkud přešel v roce 1973 do Činoherního klubu. V letech 1977 - 1981 působil v Divadle na Vinohradech. V roce 1981 se svou manželkou herečkou Jaroslavou Tvrzníkovou emigroval. Jako herec působil ve Vídni, později i jako moderátor Svobodné Evropy v Mnichově. Po návratu v roce 1994 opět vystupoval v Divadle na Vinohradech. V letech 2006 - 2007 byl ministrem kultury ČR. Je bratrem herce Petra Štěpánka a nevlastním bratrem herečky Jany Štěpánkové.

Stejně jako jeho sourozenci, ani Martin Štěpánek nebyl příliš častým návštěvníkem ateliérů na Barrandově. Poprvé se na plátně objevil jako syn hlavního hrdiny v dramatu Obžalovaný a naposledy to bylo v loňském roce v historickém dramatu Jménem krále. Za zmínku stojí Štěpánkova titulní role Ferdyše Pištory v komediálním muzikálu Svatá hříšnice. Stejnou roli ztvárnil ve filmu o čtyřicet let dříve jeho otec Zdeněk. Spolu se svým bratrem Petrem vytvořil hlavní role otce a syna Dumasů v historickém filmu Tajemství velikého vypravěče.

Martin Štěpánek dobrovolně ukončil svůj život střelnou zbraní ve svém bytě v Praze na Vinohradech.

Reklama

Související novinky

Zemřel herec Josef Somr

Zemřel herec Josef Somr

16.10.2022

Česká kinematografie v neděli přišla o jedno z velkých hereckých jmen, ve věku osmaosmdesáti let totiž odešel známý český filmový a divadelní herec Josef Somr. Mnozí diváci si na něj vzpomenou jako… (více)

Sen noci svatojánské s živým doprovodem

Sen noci svatojánské s živým doprovodem

05.06.2020

K 60. výročí uvedení světově proslulého a mnoha cenami ověnčeného  loutkového filmu Sen noci svatojánské slavného malíře a sochaře Jiřího Trnky připravila společnost JV Classics jeho obnovenou… (více)

Zemřela herečka Jana Štěpánková

Zemřela herečka Jana Štěpánková

21.12.2018

Česká herečka Jana Štěpánková zemřela. 84letá dáma nakonec nezvládla boj s těžkou nemocí, podle všeho zemřela již v úterý, dnes se s ní pak měli rozloučit její blízcí. Mezi její nejznámější role… (více)

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

Exorcista, kam se podíváš

Exorcista, kam se podíváš

dnes

Běžný člověk by si skoro myslel, že hororové příběhy o vymítání ďábla jsou jedním z těch námětů, které stačí udělat pořádně jednou a dost (za všechny příklady Vymítač ďábla z roku 1973). Kolikrát… (více)

28 let poté nabírá obsazení

28 let poté nabírá obsazení

včera

Britský režisér Danny Boyle (Sunshine, Trainspotting) to s návratem ke svému dvaadvacet let starému hororovému survivalu 28 dní poté a jeho pokračování 28 týdnů poté opravdu myslí vážně. A co víc –… (více)

Reklama

Reklama