Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Dokument <I>Nesvatbov</I> mapující „nezavrabčené“ třicátníky vstupuje do kin

Dokument <I>Nesvatbov</I> mapující „nezavrabčené“ třicátníky vstupuje do kin

08.12.2010 Autor POMO
Ve středu 9. prosince vstupuje za mediální podpory CSFD.cz do českých kin situační dokument režisérky Eriky Hníkové odehrávající se v obci Zemplínské Hámre, kde se místní starosta snaží dát po svém dohromady třicátníky, kteří zbyli na ocet. Coby generál ve výslužbě se nechce vzdát a k pomyslnému boji s místními singles používá různé prostředky: nabízí nemalou finanční odměnu za každé nově narozené dítě, nabádá místním rozhlasem k plození dětí a nakonec uspořádá seznamovací večírek pro „nezavrabčené“. Snímek Nesvatbov výběrem tématu a způsobem zpracování navazuje na předchozí úspěšné snímky Eriky Hníkové Ženy pro měny a Sejdeme se v Eurocampu. Nápad natočit dokumentární film o proměně partnerských vztahů a o vzrůstajícím počtu „singles“ vznikl v roce 2007, kdy začaly obhlídky. V jejich průběhu narazila režisérka na zmíněnou východoslovenskou vesnici a na jejího starostu, jehož boj s třicátnickou samotou ji fascinoval. Nebylo zrovna jednoduché sblížit se s místními lidmi a hlavně najít ve vesnici svobodné třicátníky, kteří by se chtěli nechat točit. Natáčení proto začalo pozvolna a film je z tohoto důvodu natočen na HDV kameru – štáb navštěvoval často své hrdiny doma nebo v práci a menší kamera tak působila přátelštěji a komorněji. Natáčení vyvrcholilo v létě roku 2009, kdy starosta obce uspořádal pro „své nezavrabčené“ třicátníky seznamovací večírek. Na ten pozval i mladé svobodné lidi z okolních vesnic. Najdou hrdinové z obce Zemplínské Hámre konečně životní partnery?

Spolu s uvedením filmu Nesvatbov do českých kin, vám odedneška na CSFD.cz nabízíme také možnost shlédnout celý režisérčin film Čtyři kroky dvojpůlka z roku 2000.

Reklama

Související novinky

Vítejte v KLDR! Zdarma!

Vítejte v KLDR! Zdarma!

05.10.2010

Provozovatelé portálu pro online distribuci dokumentárních a experimentálních filmů Docalliancefilms.cz nabízí od pondělí 4. října do následujícího pondělí 11. října zdarma k vidění film Vítejte v… (více)

Reklama

Nejčtenější novinky

Kaskadér propadl, přesto má napsané pokračování

Kaskadér propadl, přesto má napsané pokračování

06.05.2024

Kinaři teď nemají zrovna nejlepší časy. Blíží se totiž letní sezóna, která tradičně bývá nařachaná těmi největšími blockbustery a do pokladniček kin často nasype cenné zlatky. Jenže se zdá, že ta… (více)

Steven Spielberg se chce vrátit k mimozemšťanům

Steven Spielberg se chce vrátit k mimozemšťanům

19.04.2024

Od roku 2022, kdy Steven Spielberg představil fandům svůj Zlatým Glóbem ověnčený osobní film Fabelmanovi, jsme moc netušili, k čemu se chce jeden z nejslavnějších režisérů všech dob příště… (více)

Nejnovější novinky

Zemřel Roger Corman

Zemřel Roger Corman

dnes

Svět filmu přišel o jednu z ikon americké kinematografie, v kalifornské Santa Monice totiž zemřel legendární americký režisér, producent a scenárista Roger Corman. Bylo mu úctyhodných osmadevadesát… (více)

Americký Kancl dostane reboot s novým obsazením

Americký Kancl dostane reboot s novým obsazením

včera

A opět píšeme o pokračování slavné značky, nikoliv o novém originálním projektu. Snaha zlákat diváky na osvědčené způsoby zábavy a nedostatečná odvaha velkých studií se samozřejmě netýkají jen filmů,… (více)

Reklama

Reklama