Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Bard Lučištník touží po krvi mohamedánů

Bard Lučištník touží po krvi mohamedánů

10.04.2013 Autor Cervenak

Britský sympaťák Luke Evans už s Hollywoodem koketuje nějakou dobu, ale opravdový průlom jej čeká až letos. Nejdřív jej uvidíme jako hlavního padoucha v zaručeném letním megahitu Rychle a zběsile 6, koncem roku pak vystřídá Thorina na pozici největšího štramáka ve Středozemi jako Bard Lučištník v Hobitovi: Šmakově dračí poušti (pořád doufáme, že ten tuzemský distribuční název je jen hloupý vtip). Pak se převtělí do další slavné literární a filmové postavy: upsal se totiž projektu studia Universal nazvaném prostě Dracula. O filmu slýcháme už od roku 2007, kdy se ještě jmenoval Dracula: Year Zero a měl ho režírovat Alex Proyas se Samem Worthingtonem v hlavní roli. Tenkrát byl rozpočet štědrých 100 milionů dolarů. Po mnoha letech dostal projekt konečně zelenou a začne se natáčet ve druhé polovině tohoto roku s premiérou plánovanou na příští rok. Příběh bude směsí historického filmu a temné fantasy a mohli bychom ho nazvat i „Dracula Begins". Evans si zahraje sedmihradského knížete Vlada Tepeše, který brání svou vlast (dnešní Rumunsko) před vojsky Osmanské říše. Když ani jeho pověstná krutost, díky které vešel do dějin jako Vlad Narážeč, nepomáhá zastavit krvelačné Turky, a jeho milovaná manželka a dítě padnou do sultánových rukou, zoufalý kníže se rozhodne povolat temné síly. V útrobách tajemné hory probudí mocnosti, které mu sice umožní zachránit rodinu, ale na oplátku si vezmou jeho duši a promění jej v démona noci... Na postu režiséra bude celovečerně debutovat Gary Shore, který má na kontě reklamy pro klienty jako Adidas, Vogue či Nokia.

Reklama

Související novinky

Costnerův western nabírá první herce

Costnerův western nabírá první herce

14.08.2022

Po letech příprav se oscarový režisér a slavný herec Kevin Costner (Tanec s vlky, Yellowstone) chystá konečně vrátit za kameru. Vybral si k tomu svůj srdeční projekt Horizon, jenž bude epickou… (více)

Remake Vrány našel hlavní hvězdu

Remake Vrány našel hlavní hvězdu

03.04.2022

Po několika nezdařených pokusech oživit novou verzi Vrány, včetně jednoho s Jasonem Momoou (Aquaman, Hra o trůny) v hlavní roli, se sdružení nezávislých producentů Hassell Free Productions, The… (více)

Reboot Vrány opět žije

Reboot Vrány opět žije

31.01.2020

Filmová Vrána patří k nejprokletějším projektům vůbec. Zaprvé bude značka už navždy svázána se smrtí herce Brandona Leeho, jakoby to ale nestačilo, Hollywood se už dobrou dekádu snaží o reboot, který… (více)

Reeves jako záporák v Hobbs a Shaw?

Reeves jako záporák v Hobbs a Shaw?

29.04.2019

Sérii Rychle a zběsile není teasování velkých záporáků ke konci filmů nijak cizí. Šestý díl měl jako hlavního antagonistu Owena Shawa (Luke Evans), na konci filmu se ale představil jeho bratr Deckard… (více)

Tvůrci Sherlocka chystají nového Drákulu

Tvůrci Sherlocka chystají nového Drákulu

18.10.2018

Steven Moffat a Mark Gatiss (Sherlock, Doctor Who) se plánují znovu spojit pro novou seriálovou adaptaci Drákuly na BBC One a Netflixu. Bude se jednat o třídílnou minisérii, kterou producentské duo… (více)

Válečný Midway nabírá obsazení

Válečný Midway nabírá obsazení

10.08.2018

Nový film režiséra Rolanda Emmericha (2012, Den nezávislosti) akční thriller z druhé světové války Midway, začíná postupně uzavírat obsazení. Vedle již dříve potvrzených Woodyho Harrelsona, Mandy… (více)

Remake Vrány se ruší. Už zase

Remake Vrány se ruší. Už zase

01.06.2018

Nejspíš je na čase si přiznat, že už se filmového remaku kultovního komiksu Vrána nikdy nedočkáme. Po problémové produkci a několika změnách na režisérském postu se natáčení opět odsouvá. Projekt… (více)

Justin Lin a samurajští zabijáci

Justin Lin a samurajští zabijáci

18.10.2017

Po 4 dílech Rychle a zběsile utekl Justin Lin ke Star Treku a dosud nevíme, co bude točit dál. Z jeho bourneovky s Jeremym Rennerem sešlo a Space Jam 2 nezní dvakrát reálně, slušnou šanci na… (více)

Kate Winslet bude ve dvojce Avatara

Kate Winslet bude ve dvojce Avatara

05.10.2017

James Cameron a Kate Winslet prý od Titanicu hledali další projekt, u kterého by mohli spojit síly. U prvního Avatara to očividně neklaplo, všechno ale napraví už druhý díl, v němž si Kate zahraje… (více)

Ocelové jeskyně míří do kin

Ocelové jeskyně míří do kin

28.07.2016

Isaac Asimov vymyslel tři zákony robotiky a napsal stovky knih, takže je docela fascinující, že se dočkal jen dvou hollywoodských filmů. Chris Columbus natočil Pozitronového muže (aka Andrew - člen… (více)

Daniel Brühl na FebioFestu převzal "ČSFD Award"

Daniel Brühl na FebioFestu převzal "ČSFD Award"

22.03.2016

Rivalové jsou v žebříčcích ČSFD.cz dodnes nejlepším filmem roku 2013. Více hvězdičkových hodnocení v daném roce nasbíraly pouze druhý Hobbit a Vlk z Wall Street, ale výsledným hodnocením se nedostaly… (více)

Worthington se vrací ke sci-fi

Worthington se vrací ke sci-fi

29.08.2015

Ze Sama Worthingtona (Avatar) měla být veliká hvězda, zatím to ale moc nevyšlo. Terminator Salvation se pokračování nedočkalo a Hněv titánů utnul Worthingtonův výlet k fantasy, načež se světoznámý… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

Anthony Delon: Má rodina, můj příběh

Anthony Delon: Má rodina, můj příběh

včera Reklama

Anthony Delon se narodil jako syn filmového idola a svobodomyslné herečky – Alaina a Nathalie Delonových. V knize "Má rodina, můj příběh" vypráví o tom, jaká byla jeho rodina za zavřenými dveřmi a… (více)

28 let poté nabírá obsazení

28 let poté nabírá obsazení

včera

Britský režisér Danny Boyle (Sunshine, Trainspotting) to s návratem ke svému dvaadvacet let starému hororovému survivalu 28 dní poté a jeho pokračování 28 týdnů poté opravdu myslí vážně. A co víc –… (více)

Chris Columbus a čtvrteční vražedný klub?

Chris Columbus a čtvrteční vražedný klub?

24.04.2024

Oblíbený americký režisér Chris Columbus (Sám doma, Harry Potter a Kámen mudrců) se čtyři roky od svého zatím posledního počinu, kterým bylo pokračování Vánoční kroniky pro streamovací službu Netflix… (více)

Reklama

Reklama