Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
AFO48: We fucking love science

AFO48: We fucking love science

11.04.2013

Inovativně prozkoumat svět nezávislých videoher (Indie Game: The Movie), být u objevu záhadného Higgsova bosonu (Higgs: do jádra imaginace) anebo provést legendárním lesem sebevrahů (Aokigahara – les sebevrahů). Mezinárodní festival populárně-vědeckých filmů Academia film Olomouc (AFO) čeká ve dnech 16. – 21. dubna 2013 celá řada výzev. Letošnímu 48. ročníku dominuje 8 intenzivních programových bloků čítajících okolo 100 filmových projekcí. Někdejší člen „Monty Pythonova létajícího kabaretu" - Terry Jones - například uvede diváky do historie číslice 1 (Příběh jedničky), Stanislav Milota představí exkluzivní záběry z ostře sledovaného pohřbu Jana Palacha (Jan 69) a Česká televize odhalí dokumentární profil českého transplantačního mága, doktora Bohdana Pomahače (Doktor Pomahač). Britská BBC k tomu všemu prokáže, že legendární Tetris skutečně vznikl na půdě Sovětské akademie věd a že jeho testovacími pařmeny tak skutečně byli na první pohled odtažití vědci (Tetris: srdečné pozdravy z Ruska). Jako jedna z hlavních hostek na festival zavítá 24letá Elise Andrew, zakladatelka proslulé provokativní facebookové stránky I fucking love science. Hlavní ocenění festivalu, Cenu AFO za přínos popularizaci vědy, si zase osobně přijede převzít Aidan Laverty, hlavní dramaturg úspěšné pop-vědecké TV série Horizon. Během AFO bude tradičně platit jediné: za žádných okolností nezapomínejte milovat vědu! Více na afo.cz.

Reklama

Související novinky

Zemřel Terry Jones

Zemřel Terry Jones

23.01.2020

V nedožitých 78 letech nás v úterý opustil velšský herec, scenárista, režisér a v neposlední řadě spisovatel, Terry Jones. Člen světoznámé britské komediální skupiny Monty Python vystudoval… (více)

Zemřela herečka Vlasta Chramostová

Zemřela herečka Vlasta Chramostová

06.10.2019

Ve věku 92 let zemřela česká divadelní a filmová herečka Vlasta Chramostová. Chramostová byla výraznou osobností české kultury, v mládí vystudovala konzervatoř v Brně, později během komunistické éry… (více)

23. Český lev - výsledky

23. Český lev - výsledky

05.03.2016

Filmovým králem Českých lvů za rok 2015 se stává film Kobry a užovky. Film si přímo z vyhlašování ocenění odnesl šest sošek Českých lvů. Za nejlepší film si cenu převzali producenti Jan Prušinovský a… (více)

Monty Python: Nečekaný návrat!

Monty Python: Nečekaný návrat!

28.01.2012

A teď pro vás máme něco úplně jiného. Nemusíte mít jejich humor rádi. Ale to je asi tak všechno, co můžete proti kultovnímu statusu snad nejúspěšnější komediální grupy všech dob dělat. A pokud je… (více)

Python na operačním sále

Python na operačním sále

23.10.2006

Terrymu Jonesovi, absolventovi St. Edmund Hall College na Oxford University (obor středověká literatura) a jednomu z členů legendárního seskupení Monty Python a Svatý grál, která se konala minulý… (více)

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

Exorcista, kam se podíváš

Exorcista, kam se podíváš

dnes

Běžný člověk by si skoro myslel, že hororové příběhy o vymítání ďábla jsou jedním z těch námětů, které stačí udělat pořádně jednou a dost (za všechny příklady Vymítač ďábla z roku 1973). Kolikrát… (více)

28 let poté nabírá obsazení

28 let poté nabírá obsazení

včera

Britský režisér Danny Boyle (Sunshine, Trainspotting) to s návratem ke svému dvaadvacet let starému hororovému survivalu 28 dní poté a jeho pokračování 28 týdnů poté opravdu myslí vážně. A co víc –… (více)

Reklama

Reklama