Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Navštivte lokace slavných filmových scén!

Navštivte lokace slavných filmových scén!

09.04.2022 Reklama

Přemýšlíte, kam letos na dovolenou? Máme pro vás tip na tři destinace, které vám učarují stejně jako tvůrcům ikonických děl světové kinematografie.

1. Maroko - Středověké medíny, barvami hýřící trhy, řemeslné dílny, mešity a berberské pevnosti obklopené pouští... Tato orientální mozaika láká do Maroka filmaře už od 60. let. Oblíbenou lokací je ksar Aït Benhaddou, odnepaměti strategické místo projíždějících karavan. Zdejší perfektně zachovalá hliněná kasba si zahrála např. ve dvoudílném velkofilmu Lawrence z Arábie a v dalších historických snímcích jako Ježíš Nazaretský, Gladiátor či Honba za klenotem Nilu. Na dovolené v Maroku si nenechte ujít také Erfoud přezdívaný „brána Sahary“, odkud se můžete vypravit za úchvatnými písečnými dunami. Právě zde se v roce 1999 natáčel film Mumie. „Hollywoodem“ severní Afriky je město Ouarzazate s rozsáhlými filmovými studiemi, kde vznikalo také Království nebeské či Alexandr Veliký.

2. Skotsko - Zadumaná krajina plná jezer, vřesovišť a hradů s bohatou historií – to je Skotsko, jak ho známe z filmového plátna. Vydejte se po stopách Statečného srdce na místa, kde nezapomenutelný Mel Gibson bojoval o skotskou nezávislost. Anglickou armádu porazil William Wallace u Stirlingu, kde můžete navštívit nádherný středověký hrad. Wallaceovu domovinu poznáte v magickém údolí Glen Nevis u města Fort William. Hrdinu připomíná i Wallace monument, v němž spatříte jeho ocelový meč. Jako kulisa mnoha filmům posloužil také překrásný hrad Eilean Donan. Natáčel se tu např. Soukromý život Sherlocka Holmese, Jeden svět nestačí, Královna Alžběta: Zlatý věk či Highlander. Toto akční fantasy bylo zasazeno do oblasti Glencoe známé také z Bondovky Skyfall.

3. Francie - „Země galského kohouta“ má mnoho tváří. Vedle okouzlující Paříže patří k typickým asociacím krajina jižní Francie plná vinic, levandulových polí, cypřišů a slunečnic. Chcete-li si naživo vychutnat romantickou atmosféru filmu Dobrý ročník nebo dvojdílného dramatu Jean od Floretty a Manon od pramene od Marcela Pagnola, přijměte pozvání na zájezd do Provence. V tomto regionu najdete i Grasse, vůní opředené kamenné město, kde se natáčel Parfém, příběh vraha. Úplně jinak na vás zapůsobí větrem ošlehaná Normandie. Najdete tu připomínky válečného dne D, který byl zachycen ve filmu Zachraňte vojína Ryana.

Celou řadu dalších zajímavých destinací, které znáte ze svých oblíbených filmů a seriálů, najdete v nabídce poznávacích a turistických zájezdů od CK Mundo.

Reklama

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Denzel Washington přejde Alpy jako Hannibal

Denzel Washington přejde Alpy jako Hannibal

14.11.2023

Stávky skončily, studia nelení a mohou tak vesele oznamovat nové projekty, na nichž se znovu rozjíždí práce. Nejinak je tomu u Netflixu, který se nikdy nebál drahých ambiciózních fláků, a proto teď… (více)

Reboot Highlandera se hýbe kupředu

Reboot Highlandera se hýbe kupředu

28.10.2023

O rebootu kultovního Highlandera se mluví už od roku 2008, až v roce 2016 se ale začaly kolem projektu dít nějaké věci – nejprve byl oznámen Chad Stahelski (John Wick) jako režisér, a později Henry… (více)

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

31.08.2023

Už to bude pěkných pár let, co byl oznámen reboot kultovní akční sci-fi fantasy Highlander v čele s Henrym Cavillem a režisérem Chadem Stahelskim (John Wick) za kamerou. Jenže Cavill měl od té doby… (více)

Čtvrtý John Wick se dočká režisérské verze

Čtvrtý John Wick se dočká režisérské verze

21.06.2023

Nejnovější díl akční série John Wick v kinech po své spanilé jízdě vydělal úctyhodných 427 milionů dolarů a minulý týden tak konečně zamířil na placené VOD služby a už brzy dorazí ve většině zemí i… (více)

Pátý John Wick je v přípravě

Pátý John Wick je v přípravě

26.05.2023

Šéf studia Lionsgate Joe Drake potvrdil, že první debaty ohledně pátého Johna Wicka již proběhly a snímek tak v budoucnu nejspíš opravdu vznikne. Víceméně tak ujistil především akcionáře, kteří by… (více)

Do Karlových Varů dorazí herec Russell Crowe

Do Karlových Varů dorazí herec Russell Crowe

05.05.2023

Na nadcházející 57. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech dorazí jedna z nejvýraznějších tváří současného světového filmu, novozélandský herec Russell Crowe. Sám tuto informaci… (více)

Další posily pro druhého Gladiátora

Další posily pro druhého Gladiátora

03.05.2023

Ridley Scott (Vetřelec, Blade Runner) letos na podzim divákům naservíruje velkolepý historický pohled na legendárního francouzského vojevůdce Napoleona Bonaparteho, to pravé ořechové ale zřejmě… (více)

Spin-off Johna Wicka má datum premiéry

Spin-off Johna Wicka má datum premiéry

06.04.2023

Ačkoliv pátý John Wick stále visí ve vzduchu a režisérovi Chadu Stahelskimu ani hlavní hvězdě Keanu Reevesovi se do něj příliš nechce, studio Lionsgate se momentálně těší z parádních tržeb čtyřky tak… (více)

Druhý Gladiátor našel záporáka

Druhý Gladiátor našel záporáka

17.03.2023

Ano, opravdu se vám to nezdá. Legendární režisér Ridley Scott (Vetřelec, Marťan) brzy začne natáčet pokračování ke svému obřímu hitu Gladiátor z roku 2000. V něm se tentokrát neobjeví Russell Crowe … (více)

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

Ryan Gosling se brzy podívá do vesmíru

Ryan Gosling se brzy podívá do vesmíru

20.04.2024

Čeká nás další film, jenž mnozí z nás budou možná s nadějí vyhlížet jako jeden z nejočekávanějších v daném roce. Alespoň to tak vypadá na papíře. Studio Amazon totiž sune kupředu svůj snímek Project… (více)

Scorsese opět pomýšlí na Sinatru

Scorsese opět pomýšlí na Sinatru

19.04.2024

Legendární americký režisér Martin Scorsese (Mafiáni, Casino) vloni slavil úspěch se svými výpravnými Zabijáky rozkvetlého měsíce a nyní už opět vyhlíží příležitost na další spolupráci se svým již… (více)

Reklama

Reklama