Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Daredevil nabírá nové tvůrce

Daredevil nabírá nové tvůrce

29.10.2023 Autor dO_od

Nedávno vyšla zpráva, že Marvel kompletně překopává svoji televizní strategii a uchýlí se nyní k tradičnímu formátu pilotů, showrunnerů a tzv. writer’s room (menších skupinek scenáristů, kteří mají za úkol rozvrhnout děj celého seriálu, tak aby navíc šel vyprávět i skrze větší počet řad). Prvním projektem, který z toho má každopádně těžit, je chystaný Daredevil: Born Again, v němž se do role rudého ďábla z New Yorku vrací populární Charlie Cox, jehož doplní i další staří známí.

 

Daredevil měl mít původně 18 epizod a více než třetina již byla natočena před stávkami, jenže Kevin Feige a spol. zjevně nebyli s kvalitou materiálu spokojeni, a tak dosavadní vizi zařízli a rozhodli se, že zároveň obmění kreativní tým v pozadí. No a nyní už jsou známy i konkrétní náhrady. Do pozice showrunnera byl dosazen Dario Scardapane, který působil jako scenárista na seriálu Punisher od Netflixu a podílel se také na třetí sérii Jacka Ryana. Zajímavější je to nicméně mezi režiséry.

 

Tam totiž Marvel najal dvojici Justin Benson a Aaron Moorhead, kteří už pro komiksového giganta pracovali na seriálech Moon Knight a Loki. Zejména chválená druhá řada Lokiho je do velké míry jejich zásluhou, čehož si zřejmě kravaťáci z Marvelu váží, a proto tedy dostanou další šanci. Spolu s těmito oznámeními se však upřesnily také informace ohledně míry přetáček.

 

Hlavním důvodem pro změny je snaha vrátit se k atmosféře a tónu seriálu od Netflixu, jinými slovy chce Disney temnější podání a více akce. Již natočený materiál ale nepůjde kompletně do koše, některé scény naopak zůstanou, maximálně se trochu přestříhají, nebo využijí jinak, tak aby dosavadní práce nevyšla vniveč. Vzhledem k trvající stávce herců se každopádně seriál před kamery jen tak nevrátí, datum premiéry tak vyhlížejme spíše až v roce 2025.

Reklama

Související novinky

Příští Spider-Man má režiséra

Příští Spider-Man má režiséra

11.09.2024

Režisér nového Spider-Mana 4 je konečně potvrzen. Dlouho se nevědělo, kdo se po odchodu režiséra první trilogie Jona Wattse, který nám za pár týdnů nadělí lákavý thriller Wolfs s Bradem Pittem a… (více)

Robert Downey Jr. se vrací do Marvelu

Robert Downey Jr. se vrací do Marvelu

28.07.2024

Jak celý filmový svět očekával, z letošního Comic-Conu v San Diegu konečně přichází první obří novina pro sféru komiksového filmu a zejména pak pro fanoušky tvorby Marvel Studios, která se v… (více)

Nový Blade bude mít tvrdou přístupnost

Nový Blade bude mít tvrdou přístupnost

24.07.2024

Je tomu už pět let od slavnostního oznámení marvelovského šéfa Kevina Feigeho na Comic-Conu v San Diegu v roce 2019, že se dočkáme nové verze komiksové postavy drsného lovce upírů Bladea s tváří… (více)

Bratři Russoové se nejspíš vrací k režii Avengers

Bratři Russoové se nejspíš vrací k režii Avengers

19.07.2024

Když si s bráškou zrežírujete jedny z nejúspěšnějších filmů v historii kinematografie, odchází se jen velmi těžko. Bratři Anthony a Joe Russo to nicméně zkusili a po režii veleúspěšných hitů Avengers… (více)

Marvelovský Blade je opět v problémech

Marvelovský Blade je opět v problémech

14.06.2024

Je tomu už pět let, co byl producentem Kevinem Feigem oznámen reboot komiksového Bladea s Mahershalou Alim (Zelená kniha, Moonlight) v hlavní roli. Snímek, který by zapadal do současného Marvel… (více)

Vision se vrátí ve vlastním seriálu

Vision se vrátí ve vlastním seriálu

25.05.2024

V minulých letech se komiksácké studio Marvel s oznamováním nových projektů trošku urvalo z řetězu. Po vrcholné éře, kdy hlediště kin praskala ve švech pod nápory chtivých diváků, kteří potřebovali… (více)

Margot Robbie chystá filmové The Sims

Margot Robbie chystá filmové The Sims

23.03.2024

Loňský rok byl pro hvězdnou herečku a schopnou producentku Margot Robbie (Babylon) poměrně přelomový. Její produkční společnost LuckyChap přenesla na plátna kin svět Barbie, tedy nejvýdělečnější film… (více)

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

03.03.2024

Před dvěma lety se i měsíce po premiéře kina stále bortila pod nápory nadšených fanoušků, kteří dotlačili tři pavoučí hrdiny k obřím tržbám ve filmu Spider-Man: Bez domova. Právě tento film ukázal,… (více)

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

18.02.2024

Hvězdný Nicolas Cage nedávno zazářil v komedii To se mi snad zdá, zároveň se ale nechal slyšet, že plánuje svou filmovou kariéru i po tomto oslavovaném výkonu pověsit na hřebík a pouze dodělat… (více)

Marvel je v problémech

Marvel je v problémech

02.11.2023

Marvel Studios pod hlavičkou Disney ještě před pár lety byly doslova Midasovou rukou a čeho se dotkly, to přineslo obří divácký úspěch a vyšší stovky milionů dolarů na tržbách z kin. To ovšem už… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

Zemřel herec Karel Heřmánek

Zemřel herec Karel Heřmánek

25.08.2024

Ve věku šestasedmdesáti let v sobotu 24. srpna tragicky zemřel oblíbený český herec Karel Heřmánek. Následujícího rána o tom informovala jeho rodina prostřednictvím facebookového profilu Divadla Bez… (více)

Nejnovější novinky

Film a architektura zve na divnosti a jinakosti

Film a architektura zve na divnosti a jinakosti

dnes Reklama

Mezinárodní filmový festival Film a architektura zve od čtvrtka 26. září do úterý 1. října 2024 do kin v Praze, Brně a dalších více než 40 městech po celé České republice a na Slovensku. Přehlídka… (více)

Baz Luhrmann chystá velkofilm o Johance z Arku

Baz Luhrmann chystá velkofilm o Johance z Arku

včera

Australský režisér Baz Luhrmann, který nedávno oslavil pěkné dvaašedesáté narozeniny, si vyhlédl svůj další projekt. Autor vizuálně opulentních snímků jako Velký Gatsby či Moulin Rouge! si před… (více)

Z Charlieho Hunnama bude Monstrum

Z Charlieho Hunnama bude Monstrum

včera

Divácky populární hraná true-crime série Monstrum od streamovacího giganta Netflixu našla představitele hlavní role pro chystanou třetí řadu. Bude jím britský herec Charlie Hunnam (Gentlemani, Král… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno