Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Marvels míří k nejhoršímu otvíráku v historii MCU

Marvels míří k nejhoršímu otvíráku v historii MCU

12.11.2023 Autor Jokolo

Marvels je jeden z těch filmů, u něhož mnozí předpovídali neúspěch již dlouhé měsíce dopředu. Nevalně vypadající trailery sázely na hlavní hrdinky, které nestojí na piedestalu těch nejoblíbenějších komiksových postav, ukázky navíc v poslední fázi velmi okatě cílily na ty nejoblíbenější marvelácké postavy. Slabší marketingová kampaň pak vrcholila během herecké stávky, jež zastavila celý Hollywood, a tedy nebylo možné se věnovat propagaci filmu skrze známé tváře u rozhovorových taškařic. K tomu lze přičíst i dlouhotrvající problémy u Marvelu, o nichž jsme tu nedávno psali, a nepříliš nadšeně přijatý poslední celovečerák Ant-Man a Wasp: Quantumania. Na úspěšný start o prvním víkendu, který bývá pro celkové tržby naprosto klíčový, tak sázeli opravdu jen ti největší optimisté.

 

Nyní se zdá, že by se jejich sázka opravdu nevyplatila. Tržby za první dva dny promítání ve Spojených státech se zastavily na počtu necelých 22 milionu dolarů. To vede k celkovému trackingu 47-52 milionů dolarů za první víkend v amerických kinech, což je číslo podstatně nižší než původně odhadovaných 60 milionů, navíc by to znamenalo horší výsledek, než drží doposud nejhůř odstartovaný MCU film na domácí půdě, a to Neuvěřitelný Hulk s 55 miliony dolarů, přičemž těsně před ním stojí první Ant-man s 57 miliony. Jak nedosažitelně pak navíc působí předcházející snímek soustředící se na Captain Marvel, jehož předprodeje byly třikrát vyšší, aby pak navíc svůj obří úspěch korunoval celkovými 153 miliony za první americký víkend. Pro dovršení dojmu neúspěchu pak uveďme to, že i všeobecně zklamavší Flash z konkurenčního studia si za první dny promítání pro těch 55 milionů došel, a to měl předprodeje ještě o tři miliony vyšší.

 

Odhady tržeb na první globální víkend tak postupně spadly ze 140 na 110-115 milionů dolarů - opět nejnižší číslo ze všech třiatřiceti filmů ze stáje MCU. Film s údajným rozpočtem okolo 220 milionu dolarů navíc prozatím nesbírá nikterak extatické recenze. Diváci se vesměs shodují na tom, že snímek ničím nevybočuje z řady průměrných marvelovek, a tak se nedá čekat, že by tu zafungovala šeptanda a Marvels by rostly a tržby by bobtnaly. Zatím se tak zdá, že se nejedná o ten film, který slavnému studiu pomůže znovu vybudovat nadšení fanoušků, které okolo něj dřív panovalo. Tady je zaděláno na průšvih.

Reklama

Související novinky

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

15.02.2024

Velké tajemství to nebylo, ale oficiálně potvrzeno taky ne. To se změnilo včerejším Valentýnem, kdy Marvel oznámil definitivní obsazení své Fantastické čtyřky. Reeda Richardse, nejgeniálnějšího vědce… (více)

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

22.01.2024

V pondělí 22. ledna 2024, den před vyhlašováním nominací na Ceny Akademie, byly oznámeny nominace na nechvalně známé anticeny Golden Raspberry Awards, které každoročně vyzdvihují spíše ty nelichotivé… (více)

Steven Yeun nebude v Thunderbolts

Steven Yeun nebude v Thunderbolts

03.01.2024

Pouť jihokorejského herce po marveláckých cestách skončila ještě před svým ambiciózně naplánovaným začátkem. Oficiálního potvrzení toho, že se Steven Yeun (Živí mrtví, Neporazitelný) objeví v… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

18.12.2023

Marvelu se vrší jeden problém za druhým. Poté, co Marvels skončili fiaskem, se stále trošku doufalo v to, že nejúspěšnější sága v historii bude nakopnuta nejen Fantastickou čtyřkou s lákavým… (více)

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

17.12.2023

Už za pár dnů do kin po celém světě vstoupí nejnovější snímek studia Warner Bros. a pokračování miliardového hitu Aquaman z roku 2018, komiksovka Aquaman a ztracené království. Film režiséra Jamese… (více)

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Marvel je v problémech

Marvel je v problémech

02.11.2023

Marvel Studios pod hlavičkou Disney ještě před pár lety byly doslova Midasovou rukou a čeho se dotkly, to přineslo obří divácký úspěch a vyšší stovky milionů dolarů na tržbách z kin. To ovšem už… (více)

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

Další Smrtelné zlo je na cestě

Další Smrtelné zlo je na cestě

dnes

Legendární hororová série Evil Dead se po letech rozjíždí do vysokých otáček. Poté, co loňský počin Smrtelné zlo: Probuzení od Leeho Cronina zaznamenal v kinech velký divácký zájem a na světových… (více)

Studio Sony odsouvá plánované premiéry

Studio Sony odsouvá plánované premiéry

dnes

Pokud jste fanoušky komiksových filmů a těšili jste se toto léto na pořádnou porci akční zábavy, máme pro vás špatnou zprávu. Sólovka spider-manovského záporáka ze stránek Marvel Comics, dlouho… (více)

13. ročník cen Slnko v sieti ovládl Invalida

13. ročník cen Slnko v sieti ovládl Invalida

včera

V pátek 26. dubna 2024 se v bratislavské budově Slovenského rozhlasu uskutečnil 13. ročník předávání slovenských národních filmových cen Slnko v sieti, na nichž byly oceněny výrazné počiny a tvůrčí… (více)

Reklama

Reklama