foto

Bob Mortimer

  • nar. 23.5.1959 (60 let)
    Middlesbrough, Teesside, Anglie, Velká Británie

Biografie

Robert R. „Bob“ Mortimer je anglický herec, producent, scénárista a televizní moderátor původem z Middlesbrough. Když bylo Robertovi devět let, jeho otec zahynul při dopravní nehodě. Roberta a jeho tři bratry tak musela samostatně vychovávat matka Eunice. Robert je ženatý s Lisou Matthewsovou, mají spolu dva syny a v současnosti žijí v Kentu. Trpí revmatickou artritidou a před natáčením musí brát steroidy. Bob je známý především jakožto polovička dua Reeves a Mortimer.

Robert se dobře učil a po dobrém výsledku u maturit se rozhodl pokračovat ve studiích. Na Universitě v Sussexu získal bakalářský titul v Právu a na Universitě v Leicesteru získal magisterský titul (LLM) opět v Právu - zaměřeného na sociální oblast. Při studiích se angažoval v punkovém hnutí a byl členem několika hudebních skupin.

Po studiích se přestěhoval do Londýna a pracoval na právním oddělení Southwarkského zastupitelstva. Spolu s přítelkyní bydleli v Peckhamu. Práce ho příliš nenaplňovala a když se k tomu přidaly problémy ve vztahu, nechal se ukecat svým kamarádem k návštěvě hospody. Byla to taverna Goldsmith’s, ve které zrovna vystupoval Jim Moir se svým surreálním představením (již jako Vic Reeves). Mortimera nadchlo hned několik postav a po představení se dal s Reevsem do řeči. Dohodli se na spolupráci. Mortimer nejdříve pouze psal materiál pro představení. Později začal vystupovat ve vedlejších rolích, ve kterých pro pobavení Reevese a publika využíval své právnické vzdělání.

Jejich představení bylo v jižním Londýně stále více populární a Mortimer měl stále méně času na práci advokáta. Tu se později rozhodl přerušit kvůli televiznímu natáčení. Do právní praxe se po natáčení již nevrátil a naplno se věnoval komediálnímu vystupování. Spolu s Reevesem objížděli turné po Spojeném království. Pro Channel 4 postupně natočili VIC REEVES BIG NIGHT OUT (1989), THE WEEKEMDERS (1992), pro BBC: THE SMELL OF REEVES AND MORTIMER (1993), SHOOTING STARS (1993), BANG BANG, ITS REEVES AND MORTIMER (1999), předělávku z roku 2000 - RANDALL AND HOPKIRK (DECEASED) a CATTERICK (2004).

Skečový pořad The Smell of … a soutěžní pořad Shooting Stars jsou vítězi několika ocenění. Bob a Vic bývají často uváděni mezi nejúspěšnějšími double acty v historii britského humoru.

Steve "Splasher" Splasher

Herecká filmografie

Filmy

2018 The Big Fat Quiz of Everything (TV film)
2017 Vic & Bob's Big Night Out (TV film)
2013 The Big Fat Quiz of the 90s (TV film)
2012 The Big Fat Quiz of the 90s (TV film)
2007 The Big Fat Anniversary Quiz (TV film) - a.z.
2004 All Star Comedy Show, The (TV film)
Fešák Churchill
2002 Fight, The (TV film)
Tenkrát v Midlands
2001 It's Your New Year's Eve Party (TV film)
1999 The Nearly Complete and Utter History of Everything (TV film)
1998 Families at War (TV film)
1997 It's Ulrika! (TV film)
1996 Viz Top Tips
1993 Reeves and Mortimer's Driving School
1992 Sid the Sexist
Weekenders, The (TV film)
1991 Amnesty International's Big 30 (divadelní záznam)

TV seriály

2018 Mortimer & Whitehouse: Gone Fishing (TV seriál)
My Favourite Sketch (TV seriál)
2016 The Big Fat Quiz of Everything (TV seriál)
2015 Jekyll a Hyde (TV seriál)
2014 House of Fools (TV seriál)
2013 Drifters (TV seriál)
2011 Vic & Bob's Afternoon Delights (TV seriál)
2005 Tittybangbang (TV seriál)
2004 Catterick (TV seriál)
2000 Randall a Hopkirk (TV seriál)
1999 Bang, Bang, It's Reeves and Mortimer (TV seriál)
Families at War (TV seriál)
1993 The Smell of Reeves and Mortimer (TV seriál)
1990 Vic Reeves Big Night Out (TV seriál)
1958 A Christmas Night with the Stars (TV seriál)

Dokumentární

2017 Eat Your Heart Out With Nick Helm (TV seriál)
2015 Very British Problems (TV seriál)
2014 50 Years of BBC2 Comedy (TV film)
2009 Steve Coogan: The Inside Story (TV film)
2005 Britain´s 50 Greatest Comedy Sketches (TV film)
2000 Night of a Thousand Shows (TV film)

Scenáristická filmografie

Filmy

2017 Vic & Bob's Big Night Out (TV film)
2004 All Star Comedy Show, The (TV film)

TV seriály

2014 House of Fools (TV seriál)
2011 Vic & Bob's Afternoon Delights (TV seriál)

Režijní filmografie

TV seriály

2005 Tittybangbang (TV seriál)

Host

TV pořady

2015 Úkolář (TV pořad)
2014 Alan Davies: As Yet Untitled (TV pořad)
Duck Quacks Don't Echo (TV pořad)
2013 The Great Comic Relief Bake Off (TV pořad)
Was It Something I Said? (TV pořad)
2012 8 Out of 10 Cats Does Countdown (TV pořad)
2007 Would I Lie to You? (TV pořad)
2002 Sport Relief (TV pořad)
2001 Comic Relief: Say Pants to Poverty (TV pořad)
2000 Dale's All Stars (TV pořad)
1996 Shooting Stars Unreleased and Nude (TV pořad)
1995 Comic Relief: Behind the Nose (TV pořad)
1993 Shooting Stars (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace