foto

Matúš Široký

Biografie

Hudobník a skladateľ. Mimoriadne talentovaný hudobný skladateľ, ktorý sa do poslucháčskeho povedomia dostal komponovaním hudby pre videohry. Najúspešnejšia z nich – Mafia 2 od svetoznámej spoločnosti 2K Games. Z kultového mafiánskeho pokračovania sa po celom svete predalo niekoľko miliónov kusov, nasledovali jeho DLC verzie "Joe's Adventures" a "Jimmy's Vendetta". Pre spoločnosť 2K Games skomponoval hudbu ešte k dvom herným projektom – prvým bola rozprávková adventúra Axel&Pixel a druhým celosvetovo úspešná tenisová videohra Top Spin 4. Pre iOS Android skomponoval soundtrack k hre Hero Of Many, ktorá zožala úspešné ohlasy i recenzie po celom svete. Ako hudobný skladateľ pracoval a pracuje na niekoľkých krátkometrážnych hraných filmoch a reklamách. Aktuálne dokončil prácu na remixoch albumu Paradiso Categorico od Home Made Mutant, ktorý vyjde koncom roka 2013.

Continental film

Skladatelská filmografie

Filmy

2019 Amnestie
Moje povstanie 2 (TV film)
Přes palubu!
2017 DOGG
One day I'll become...
Prohibitoria (studentský film)
2016 Jáma (studentský film)
2015 Po hladine (studentský film)
Pokoj 113 (studentský film)
2013 Ještě něco
Kandidát
Orfeova pieseň (studentský film)

TV seriály

2018 Hotel (TV seriál)
Štipni ma (E08)
Labyrint srdca (E07)
Leopold Mašlička (E06)
další epizody (8)
Sestričky (TV seriál)
Episode 10 (S01E10)
Episode 9 (S01E09)
Episode 8 (S01E08)
další epizody (10)
2016 Zoo (TV seriál)
Episode 72 (E72)
Episode 71 (E71)
Episode 70 (E70)
další epizody (72)
2015 Divocí koně (TV seriál)
Epizoda 68 (S02E68)
Epizoda 67 (S02E67)
Epizoda 66 (S02E66)
další epizody (160)

Dokumentární

2015 Piaty vesmír naľavo
Stopy v snehu (studentský film)
2013 Film o filme: Kandidát