foto

Julian Jarrold

  • nar. 15.5.1960 (58 let)
    Norwich, Norfolk, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Julian Jarrold úspěšný televizní režisér z Velké Británie se narodil 15. května 1960 v Norwich. Režisérem je už více jak deset let. Získal za své filmy mnoho nominací a cen.

Jarrold začal svoji režijní kariéru dramatem SOME KIND OF LIFE, který získal nominaci na televizní cenu BAFTA. O pár let později natočil podle skutečného příběhu válečné drama z 1. světové války VŠICHNI KRÁLOVI VOJÁCI, kde v hlavní roli účinkovala Maggie Smith. Za film NEVER NEVER získal opět další nominaci na televizní cenu BAFTA. Poté získal ocenění za Best Fiction Program za WHITE TEETH.

Julian Jarold obdržel nominaci na British Independent Film Award za jeho SEXY BOTKY, film o tom jak syn zdědil po otci továrnu a pokusí se ji zachránit výrobou bot pro transvestity. Jeho dalším filmem je životopisný portrét Jane Austenové VÁŠEŇ A CIT. Jane Austenovou představuje Anne Hathaway. Je to film nejen o jejím životě, ale především o lásce k Tomu Lefroyovi, která přes všechny překážky nemůže být naplněna.

Tímto jeho kariéra zdaleka nekončí. Pokračuje filmy jako NÁVRAT NA BRIDESHEAD nebo mysteriózním thrillerem RED RIDING: 1974.

Kristýna "kika771" Kolářová

Režijní filmografie

Filmy

2016 Svědek obžaloby (TV film)
2015 Královská noc
2013 The Great Train Robbery (TV film)
2012 Dívka (TV film)
2011 Vrahova důvěrnice (TV film)
2010 Neobyčejný život Boy George (TV film)
2009 Vraždy v Yorkshiru: 1974 (TV film)
2008 Návrat na Brideshead
2007 Vášeň a cit
2005 Sexy botky
2004 Tyranosarie (TV film)
2002 Crime and Punishment (TV film)
2000 Never Never (TV film)
1999 Great Expectations (TV film)
Všichni královi vojáci (TV film)
1995 Some Kind of Life
1993 Fighting for Gemma (TV film)

TV seriály

2017 Philip K. Dick's Electric Dreams (TV seriál)
The Hood Maker (E01)
2016 The Crown (TV seriál)
Gelignite (S01E06)
Act of God (S01E04)
2003 Canterburské povídky (TV seriál)
2002 White Teeth (TV seriál)
1997 Doteky zla (TV seriál)
1994 Bedna (TV seriál)
The Big Crunch, Pt. 2 (S02E05)
The Big Crunch, Pt. 1 (S02E04)
1992 Crime Story (TV seriál)

Herecká filmografie

Filmy

2010 Neobyčejný život Boy George (TV film)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace