Reklama

Reklama

Michael McCauley žije spokojeně nudný rodinný život bez jakýchkoliv výkyvů. Prodává pojištění, s rodinou žije za městem, a do práce a zpátky dojíždí pravidelným vlakem. Každý den, už deset let, co odešel od policie. Dnešní den se moc nepovedl a stejně jako vždycky nastupuje do vlaku a těší se domů. Zdraví známé průvodčí i známé tváře. Dveře se zavřou, vlak se rozjede z nádraží a nic ještě nenasvědčuje tomu, že tahle cesta bude úplně jiná a že postava Liama Neesona si během ní sáhne na dno fyzických i psychických sil. Po chvilce jízdy si k němu přisedne atraktivní žena (Vera Farmiga) a položí mu jednoduchou, trochu znepokojující otázku: „Co jste za člověka?” Pod vlivem jejího osobního kouzla i obálky s penězi se Michael nechá vtáhnout do zvláštní a smrtící hry. Musí ve vlaku najít někoho, kdo tam nepatří. Když neuspěje, přijde o rodinu, pokud uspěje, dostane odměnu. Odmítnutí se nebere jako odpověď. Vlak uhání, tajemný vládce hry sleduje každý jeho krok a vzdálenost do cílové stanice se krátí. Než zastaví, šílená situace ve vlaku se promění v horečnaté pátrání, rvačky a střelbu. Je to hra nebo promyšlený zločin? Kdo je tajemný cizinec ve vlaku a proč ho má najít? (Bontonfilm)

(více)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (497)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Neeson je sice pořád držák, ale v Commuterovi působí, že už toho má plné zuby. Jeho hrdina se sice trochu adaptoval situaci, tedy již to není ten neochvějný stroj na zabíjení jako v Taken, ale udýchaný 60ti letý pardál, který má co dělat, aby doklopýtal do divokého digitálního finále. Finále akčního thrilleru, který je posledním zvratem ukrutně předvídatelný, nicméně v jednotlivých slepencích momentek má slušné grády a jednu dvě opravdu dramatické a nápadité scény. Serra si evidentně jeden pořád to svoje a trilogii drží na vyšším standartu, než tomu bylo u Liama třeba v těžce degresivní Taken trilogy. I tak je toho ale už potřetí celkem dost a zatímco z kraje se obstojně daří budovat napětí a Vera Farmiga působí v těch femme fatale 5ti minutách jako zjevení z jiné planety, přehoupnutím do druhé poloviny se už vaří z vody. Ke konci pak jen na scénu poslušně přiskáčou ty zdánlivě nenápadné postavy, aby rozsekly scénáristické utrpení. Dá se to zmáknout, protože prostředí vlaku je jedndoduše atraktivní prostředí, to by Steven Seagal mohl vyprávět. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tak poslední, akční film Liama Neesona jo ? No něco takového, sem si nemohl nechat ujít, a neodolám a opět v úvodu napíšu že to byla opravdu parádní a špičková jízda, u které se nevystupuje. Serra je ďábel a v Non-stopu 2 kombinuje, prvky ze svých předchozích filmů, a zároveň do filmu, vnáší něco nového, něco co už ve filmovém světě existuje. SPOILER !!! Chcete si zahrát takovou hru ? Ano, ano, je tu Saw prvek, hráči musí hrát hru a musí hrát svoje předem rozdané role, a když odmítnou hrát, nebo poruší pravidla hry, bude se trestat. A je fakt, že ti kdo stojí/stáli za touhle hrou, viděli a věděli opravdu o všem, filmu to dodává takový nepříjemný mrazivý pocit. V první polovině, je tedy hledání hráče/ů a onoho záhadného cestujícího, je to dost napínavé a je tam ten efekt, "nikomu nevěř" zatímco ta druhá část je hlavně o akci. Geniální vybourání vlaku a parádní bitka ke konci, co týče akce, tak první bitka nic moc, ale ta druhá a třetí, ty sou naprosto špičkové, nože, sekyrky, kytara a krav maga, to všechno ve vlaku, a opět se potvrzuje, Liam a Serra je prostě perfektní kombinace. A i tady opět Liam, zapůsobí na cestující a posléze s nimi, vytvoří fajn partu (tak takhle vypadá konečná zastávka) kdy porazí zloducha a všichni sou pomlácený, postřelený, pobodaný, s několika zlomeninami a nebojí se tomu zasmát, guilty pleasure maximální úrovně. Jo a za příjemné překvapení, jednak považuji že Laim, zde má stabilní rodinu a do jisté míry i stabilní život a pak Kapitán kretén, Kapitán kretén mně mile překvapil a plný počet tomuhle filmu, zaslouží si je. PS: Uhodli jste onoho svědka ? Já byl dost blízko. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Další spolupráce dvojice Jaume Collet-Serra - Liam Neeson, to jsem si samozřejmě nehodlal nechat ujít – zvlášť když se v kolonce hereckého obsazení objevili i známé jména jako Vera Farmiga, Sam Neill, Patrick Wilson. Ti tu však byli bohužel spíš jen do počtu a to bylo celkem zklamání. Stejně jako nepříliš zdařilé digitální vykolejení vlaku. Jinak má příběh již celkem zažitou „kostru“, což už asi někoho nudí – tomu se ani nedivím. Jen se vymění dopravní prostředek a jde se pátrat po dalším „neznámém“, jen tentokrát nepůjde o vyděrače teroristu ale neznámého cestujícího. Liam Neeson patří mezi moje oblíbence, ale tady mu občas docházel dech, jako by ho to snad už ani nebavilo. Akčních scén / soubojů tu moc nebylo (tedy na můj vkus), což byla taky škoda. Obyčejný průměr – nic světoborného… ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zpočátku točil Collet-Serra filmy ze zajímavou zápletkou, které přes slibný potenciál a myšlenku nedokázal ukočírovat až do konce. Tentokrát si ovšem vzal vyloženě Den Blbec a snímek se mu začne rozpadat ještě hodně před polovinou stopáže. Na jednu stranu obdivuju jak tvrdošíjně se snaží dělat ze sympatického Liama akční ikonu, aniž by si byl ochotný přiznat že věk zastavit prostě nelze. Na druhou stranu to právě tohle začíná být docela otravné. Neeson si zaslouží po 3 dílech 96 hodin, Non Stopu nebo Nočním běžci už prostě jiný žánr. On už tenhle vlak s podivnými cestujícími opravdu vymlátit a zachránit nemá. Zkrátka do role One Action Hero už rozhodně nepasuje. Ale je to z velké části tím že si jej oblíbil (zasedl) ne zrovna moc dobrý režisér. A jeho kariéře to rozhodně neprospívá. 40% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dovolte mi na úvod citovat výňatek ze smluvních přepravních podmínek společnosti Metro-North Railroad: „…pověřená osoba je oprávněna vyloučit z přepravy: a) osobu, která se na výzvu neprokáže platným jízdním dokladem a nesplní povinnost zaplatit jízdné a přirážku, b) osobu pod vlivem alkoholu nebo jiných omamných látek, c) osobu, která pro mimořádné znečištění oděvu nebo obuvi může být spolucestujícím na obtíž, d) Liama Neesona..“ Vždyť ten démon prostředků hromadné dopravy řádí takovým způsobem, že na něj museli zavolat manžele Warrenovy..! Už úvodní střihová koláž denní rutiny naznačila, že parafínový Collet-Serra tentokrát nemá svůj den. Thrillerová pasáž, kdy pojišťovák na dlažbě přijme výzvu a bloumá po vlaku jak průvodčí se stařeckou demencí, ještě tolik smíchu nevyvolá, ale od kytarové rubačky se to definitivně zvrhne a přehodí výhybku z trati Non-Stopu na slepou kolej. Neeson lítá mezi vagóny jak za časů Qui-Gon Jinna, digitální triky jsou brutálně nepřirozené a vyvrcholení překvapí snad jen diváky s bílou holí. Nejhorší ovšem je, že Liam vypadá poněkud unaveně a já mám obavy, aby ho v dalších filmech nezačali cestující pouštět sednout.. ()

Galerie (108)

Zajímavosti (15)

  • Nôž, ktorý je možné vidieť vo finálnom súboji, je taktická dýka vhodná na sebaobranu značky Benchmade, konkrétne 176BK SOCP Dagger. (Velislav)
  • Celosvětová premiéra proběhla 8. ledna 2018 v New Yorku. (Varan)
  • Liam Neeson (Michael) v jednom interview priznal, že žiadna scéna sa nenatáčala v reálnom vlaku, k celému filmovaniu poslúžil jeden vagón v štúdiu. (Astonko)

Reklama

Reklama