Reklama

Reklama

Veronika Černá

Veronika Černá

nar. 1985
Lično, Československo

Biografie

„Nemám žádné velké ambice, ale výzvy týkající se hudby mi do života stále přicházejí, takže neusínám na vavřínech a jdu jim vstříc.“ (Veronika Černa v rozhovoru pro Extra.cz)

Veronika Černá (za svobodna Zaňková) je hudební skladatelka a dříve též zpěvačka. Odmaturovala na gymnáziu v Rychnově nad Kněžnou a poté vystudovala v Praze obor masová a mediální komunikace. Má za sebou finále pěvecké soutěže „Zlín talent 2000“ a 2.místo na „Bohemia talentu 2002“, kde soutěžila se svojí autorskou písničkou.

Veřejnost se s ní měla možnost blíže seznámit v roce 2004, když se probojovala do finále prvního ročníku soutěže Česko hledá Superstar„Byl to naprosto jedinečný zážitek, který si v sobě uchovám do konce života. Myslím, že mě to pozitivně posunulo jako člověka, začala jsem uvažovat dospěleji a vážit si věcí, které jsem do té doby jen míjela,“ vzpomíná na tuto dobu Černá v rozhovoru pro Kafe.cz. Na svém kontě má z té doby jako zpěvačka dvě autorské desky se skupinou Crazy Diamond, jejímž producentem byl Veroničin životní partner a později manžel Lukáš Černý.

I když její angažmá v pěvecké soutěži a zejména všechny navazující aktivity ji neumožnily vystudovat její původně vysněný obor Populární skladba na Pražské konzervatoři, nakonec se ke skládání hudby dostala, a to při spolupráci s manželem Lukášem Černým, s nímž má i tři děti. První takovou spolupráci byla komedie Jedlíci aneb Sto kilo lásky. „Hudbu k Jedlíkům jsme skládali asi čtrnáct dní, a přestože jsme film za tu dobu viděli mnohokrát, stále nás baví. Některé hlášky jsme dokonce začali doma používat,“ říká Veronika Černá.

Honza "HonzaBez" Bezděkovský

Skladatelka

Filmy
2018

Kluci z hor

2013

Jedlíci aneb Sto kilo lásky

Seriály
2019

Čechovi

 

Epizoda 10 (E10)

 

Epizoda 9 (E09)

 

Epizoda 8 (E08)

  více epizod (7)
2015

Stopy života

 

Duch silnic (S01E11)

 

Nejhorší zánět (S01E10)

 

Mateřská láska (S01E09)

  více epizod (8)
2014

Stopy života

 

Zlatá mládež (S01E07)

 

Poslední sbormistr (S01E06)

 

O život (S01E05)

  více epizod (3)

Host

Pořady
2004

Česko hledá SuperStar

1998

Prásk

1994

Snídaně

Reklama

Reklama